Tappara komealla esityksellä lohkovoittoon – HIFK:n ja TPS:n CHL-taival päätökseen

Joni Tuulola tällää Tapparalle 3-2-osuman 0:56
Joni Tuulila tällää Tapparan voittomaalin.

Tappara kaatoi CHL:n alkulohkonsa viimeisellä pelikierroksella ruotsalaisen Skellefteån. Samalla Tappara varmisti alkulohko E:n voiton.

Tappara sinetöi 4–2-voittonsa ottelun kolmannessa erässä. Ensin Joni Tuulola tälläsi ylivoimalla komean laukauksen verkkoon, ja loppulukemat viimeisteli tyhjään maaliin Sami Moilanen.

Tapparan muut maalit merkittiin Patrik Virralle ja Anton Levtchille.

Tappara voitti alkulohkonsa 12 pisteellä.

Alla olevalta videolta voit katsoa Tapparan Kristian Tanuksen upean esityön Anton Levtchin 2–2-maaliin.

Tapparan Anton Levtchi iskee ylivoimalla 2-2-tasoituksen 1:05

HIFK:n pelit ohi

HIFK:n kausi jääkiekon CHL:ssä on puolestaan ohi. Frölunda oli parempi kaksikon kohtaamisessa alkulohkon päätöskierroksella 4–1.

Frölunda karkasi avauserässä 2–0-johtoon. HIFK:n kiri tuotti tulosta kolmaneessa erässä, kun Jordan Schmaltz toi helsinkiläiset maalin päähän. Frölunda kuittasi kuitenkin vielä kahdesti.

Tappion myötä HIFK jää alkulohko B:n kolmanneksi. Lohkovoittaja Frölunda ja -kakkonen Zürich jatkavat pudotuspeleihin.

Alla olevalta videolta voit katsoa HIFK:n Micke-Max Åstenin kahakan Frölundan Johan Sundströmin kanssa avauserän päätyttyä.

TPS:lle jälleen tappio

TPS:n vaikea taival CHL:ssä päättyi 4–2-tappioon ruotsalaiselle Växjölle. TPS jäi alkulohkonsa viimeiseksi.

Tiistaina Växjö karkasi ottelussa jo 3–0-johtoon ennen kuin TPS heräsi. Eetu Liukas ja Mikael Pyyhtiä toivat turkulaiset kolmannessa erässä maalin päähän, mutta Växjö kesti.

Martin Lundberg iski loppulukemat sekunti ennen päätössummeria.