Mainos

Tapas-kirja lahjaksi Espanjan ystävälle

Tapas-kirja (Atena kustannus) sisältää 70 pikkusruokareseptiä Espanjasta. Alussa johdatellaan monipuoliseen tapas-kulttuuriin ja loppuosan herkullisista ohjeista on helppo poimia vinkkejä illanistujaisiin.

Tapas eli Baskimaan tapaan pintxos on pientä syötävää, jolla toki voi korvata myös koko illallisen. San Sebastianissa kuten lukuisissa muissakin Espanjan kaupungeissa on tapana työn jälkeen kulkea ystävien kanssa baarista toiseen, nauttia kussakin pieni lasillinen viiniä ja pikkupaloja.

Baarien tiskeillä on toinen toistaan houkuttelevampia tarjoomuksia. Niistä voi itse kasata lautaselleen haluamansa määrän. Jossain vaiheessa tulee tarjoilija kysymään, montako olet syönyt. Omaatuntoa ei kuitenkaan kannata venyttää, sillä tarjoilija tietää kummasti napsimasi määrän!

Paistetut sardiinit (tai muikut) Sardinas Fritas

12 tuoretta sardiinia tai - suomalaisittain - 12 keskikokoista muikkua tai pikkusärkeä 1 1/2 rkl jauhoja suolaa ja mustapippuria öljyä paistamiseen tarjoiluun: sitruunalohkoja

marinadi: 2 tl persiljasilppua 4 rkl sitruunamehua 1/2 tl valkosipulimurskaa suolaa ja mustapippuria 4 rkl oliiviöljyä

Kastike/dippi: 1 iso tomaatti kaltattuna ja kuutioituna 1 pieni vihreä paprika pilkottuna 1/2 pientä sipulia silputtuna majoneesia suolaa ja mustapippuria

Viillä kalat pituussuunnassa auki mahapuolelta. Poista selkäruoto keskeltä; pään voit jättää. Levitä kalat auki. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sivele kalojen sisäpinnalle marinadia. Anna vetäytyä parikymmentä minuuttia.

Taita kalat kiinni. Kierittele niitä perusteellisesti jauhoissa. Ravista irtojauhot pois ja mausta. Paista kuumennetussa öljyssä molemmin puolin, kunnes pinta alkaa ruskistua.

Kastike/dippi: Sekoita ainekset. Lusikoi lautasille kalojen höysteeksi tai kaada pieneen kulhoon dippikastikkeeksi. Tarjoa sitruunalohkojen kera.

Sitruunamarinoidut oliivit Olivas y Lima

250 g vihreitä oliiveja (suolavedessä; mahd. neutraaleja) 1 dl oliiviöljyä 1 rkl valkoviinietikkaa 2 sitruunan mehu 1 sitruunan kuoret raastettuna 2 valkosipulin kynttä murskattuina ja lohkottuina 1 laakerinlehti 1 tl kurkumaa 1 rkl juoksevaa hunajaa pieni ripaus sinappijauhetta Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kumoa oliivit kulhoon ja kaada seos niiden päälle. Anna tekeytyä yön yli. Marinoidut oliivit säilyvät jääkaapissa parikin viikkoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.