Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tapas-kirja lahjaksi Espanjan ystävälle

Tapas-kirjan kansi
Tapas-kirjan kansiCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 08.12.2003 13:13(Päivitetty 08.12.2003 13:14)

Tapas-kirja (Atena kustannus) sisältää 70 pikkusruokareseptiä Espanjasta. Alussa johdatellaan monipuoliseen tapas-kulttuuriin ja loppuosan herkullisista ohjeista on helppo poimia vinkkejä illanistujaisiin.

Tapas eli Baskimaan tapaan pintxos on pientä syötävää, jolla toki voi korvata myös koko illallisen. San Sebastianissa kuten lukuisissa muissakin Espanjan kaupungeissa on tapana työn jälkeen kulkea ystävien kanssa baarista toiseen, nauttia kussakin pieni lasillinen viiniä ja pikkupaloja.

Baarien tiskeillä on toinen toistaan houkuttelevampia tarjoomuksia. Niistä voi itse kasata lautaselleen haluamansa määrän. Jossain vaiheessa tulee tarjoilija kysymään, montako olet syönyt. Omaatuntoa ei kuitenkaan kannata venyttää, sillä tarjoilija tietää kummasti napsimasi määrän!

Paistetut sardiinit (tai muikut) Sardinas Fritas

12 tuoretta sardiinia tai - suomalaisittain - 12 keskikokoista muikkua tai pikkusärkeä 1 1/2 rkl jauhoja suolaa ja mustapippuria öljyä paistamiseen tarjoiluun: sitruunalohkoja

marinadi: 2 tl persiljasilppua 4 rkl sitruunamehua 1/2 tl valkosipulimurskaa suolaa ja mustapippuria 4 rkl oliiviöljyä

Kastike/dippi: 1 iso tomaatti kaltattuna ja kuutioituna 1 pieni vihreä paprika pilkottuna 1/2 pientä sipulia silputtuna majoneesia suolaa ja mustapippuria

Viillä kalat pituussuunnassa auki mahapuolelta. Poista selkäruoto keskeltä; pään voit jättää. Levitä kalat auki. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sivele kalojen sisäpinnalle marinadia. Anna vetäytyä parikymmentä minuuttia.

Taita kalat kiinni. Kierittele niitä perusteellisesti jauhoissa. Ravista irtojauhot pois ja mausta. Paista kuumennetussa öljyssä molemmin puolin, kunnes pinta alkaa ruskistua.

Kastike/dippi: Sekoita ainekset. Lusikoi lautasille kalojen höysteeksi tai kaada pieneen kulhoon dippikastikkeeksi. Tarjoa sitruunalohkojen kera.

Sitruunamarinoidut oliivit Olivas y Lima

250 g vihreitä oliiveja (suolavedessä; mahd. neutraaleja) 1 dl oliiviöljyä 1 rkl valkoviinietikkaa 2 sitruunan mehu 1 sitruunan kuoret raastettuna 2 valkosipulin kynttä murskattuina ja lohkottuina 1 laakerinlehti 1 tl kurkumaa 1 rkl juoksevaa hunajaa pieni ripaus sinappijauhetta Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kumoa oliivit kulhoon ja kaada seos niiden päälle. Anna tekeytyä yön yli. Marinoidut oliivit säilyvät jääkaapissa parikin viikkoa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta:

Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääseBorrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiöOvatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsaus
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:50
    Vanhukset

    Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääse

  • Eilen17:30
    Punkit

    Borrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"

  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • Eilen10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • Eilen08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö