Tapani Kansa kritisoi rajusti radiopomoa

Taiteilija Tapani Kansa kertoo seuranneensa radioasemien kehityskulkua huolestuneena jo vuosikymmenet.

Kansa kirjoitti asiasta omilla kotisivuillaan, jossa hän kritisoi voimakkaasti erityisesti YLE Radio Suomen musiikkipäällikköä Jorma Hietamäkeä värikkäin sanakääntein. Kansan mielestä kanavan soittolistat ja toimituksen taso ovat nykyään huonolla tolalla.

– Olen saanut ihmisiltä postia asiasta ja toin samalla julki oman, pitkäaikaisen mielipiteeni asiasta. Mielestäni kanavan soittolista on hyvin rajoittunut, epäoikeudenmukainen ja näkemyksetön sekä toimittaminen huonoa, Kansa luonnehtii MTV3.fin Viihdeuutisille.

Kansa ei kuitenkaan halua kommentoida, soiko hänen oma musiikkinsa kanavalla hänen mielestään riittävästi.

– Yleisöni mielestä soi liian vähän, mutta en ota itse siihen kantaa. En edes kuuntele radiota niin paljon. En puhu nyt omasta puolestani, vaan pitkäaikaisena alan ammattilaisena, joka on seurannut huolestuneena Yleisradion kehitystä jo pitkään.

Ei tiheimmässä soittokierrossa

Ylen Jorma Hietamäki ei ole Kansan kanssa täysin samaa mieltä.

– Kuuntelijaluvut näyttävät hyviltä, joten en sitten tiedä, miten kurjasti meillä menee. En täysin ymmärrä tätä kritiikkiä, mutta saahan sitä kirjoitella. Hänen kirjoitustapansa on ala-arvoista, mutta kyllä minä tämän kestän, hän kommentoi.

Hänen mukaansa Tapani Kansan musiikkia on soitettu kanavalla normaaliin tapaan.

– Hänen musiikkinsa soi meillä ansaitsemallaan tavalla. Sitä on soitettu itse asiassa ihan valtavasti, vaikka tiheimmässä soittokierrossa hän ei tällä hetkellä ole, koska uutta materiaalia ei ole tullut pariin vuoteen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat