Tapaksia joulunajan illanistujaisiin

tapakset

Kanarialaiset ryppyperunat (4 annosta)

  • 1 kg perunoita
  • 1 kg merisuolaa

Pese perunat huolellisesti. Kaada perunat uunipannuun tai -vuokaan. Peitä perunat suolalla ja paista 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Katkaravut pil pil (4 annosta)

  • 400 g pakastekatkarapuja
  • kuivattua chiliä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • 1,5-2 dl oliiviöljyä

Sulata katkaravut ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kattilaan oliiviöljy ja lisää valkosipuli sekä chili. Anna valkosipulin hieman pehmentyä ja lisää katkaravut. Pyöräytä ja anna rapujen lämmetä pari kolme minuuttia. Mausta suolalla ja tarjoile.

Marinoituja oliiveja (4 annosta)

  • 1 prk mustia tai vihreitä oliiveja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • hienonnettua persiljaa

Sekoita kaikki aineet ja anna oliivien marinoitua jääkaapissa hetki. Tarjoile.

Tomaatti-tonnikalasalaatti (4 annosta)

  • 4 tomaattia
  • 1 prk tonnikalaa
  • 1 sipuli
  • tilkka öljyä
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • valkopippuria
  • hienonnettua persiljaa

Kuutioi tomaatit ja valuta tonnikala. Leikkaa sipuli renkaiksi ja laita ne kulhoon. Ripottele sipulirenkaille reilusti suolaa ja anna niiden maustua muutamia minuutteja ja huuhtele renkaat sitten nopeasti siivilässä. Näin sipuli renkaat saavat makua ja pehmenevät mukavasti. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta. Anna tekeytyä hetki ja tarjoile hyvän leivän kera.

Tarjoile tapakset hyvän leivän kera!

Reseptit: Alex Nurmi/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat