Tanssii Tähtien Kanssa paras viihdeohjelma!

Loistokkaassa Kultainen TV -gaalassa palkittiin kotimaisten televisio-ohjelmien kermaa. Parhaan viihdeohjelman tittelin nappasi Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelma. Katsojaäänin ratkottu paras naisesiintyjä -palkinto meni Maajussille morsian -ohjelman juontaja Miia Nuutilalle.

Tanssii Tähtien Kanssa sai kunnian pokata parhaan viihdeohjelman palkinnon Kultainen TV -gaalassa sunnuntai-iltana. Komeaa pystiä oli lavalla noutamassa muun muassa ohjelman iki-iloinen juontaja Marco Bjurström.

– Eihän tässä voi olla muuta kuin todella pihalla ja nöyränä. Nyt on hyvä lähteä tekemään kolmanteen tuotantokauteen duunia, Bjurström tokaisi kullattu, tuotantoyhtiön hyllylle päätyvä palkinto kädessään.

Maaliskuussa jo kolmatta kertaa starttaava, supersuosittu Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelma kerää sunnuntaisin kotisohville miljoonayleisön. Bjurström uskoo, että ohjelman menestyksen takana on sen moniulotteisuus.

– Siinä on satua, epätodellisuuden taikaa valoissa, puvuissa ja kaikessa. Lisäksi siinä pystyy samaistumaan ja voi ajatella, että jos muutkin kykenee, niin minäkin kykenen.Totta kai sarjassa on sekin mielenkiintoista, että siinä on julkisuudesta tuttuja ihmisiä, joista pääsee näkemään aivan uusia puolia, Bjurström luettelee suosikkiohjelman vahvuuksia.

Vaikka Tanssii Tähtien Kanssa saakin ylpeillä vuoden 2007 parhaan viihdeohjelman tittelillä, Bjurströmin mielestä silläkin on vielä varaa petrata.

– Aina voi tehdä paremmin, mutta ne on ehkä semmoisia yksityiskohtia, mitä ei heti tule mieleen. Mutta tehdystä aina oppii jotain ja tulee uusia ulottuvuuksia ja nyansseja, joita voi parantaa.

Nuutila: "Olen tosi onnellinen"

Katsojien äänestämän parhaan naisesiintyjän palkinnon vei Miia Nuutila ohjelmasta Maajussille morsian. Maaseuturomantiikkaa olohuoneisiin tuoneen sarjan juontanut näyttelijätär on saamastaan huomiosta onnellinen, mutta myös hämmentynyt.

- Tuntuu ihan mielettömän hienolta, en ollut ajatellut mahdollista voittoa ollenkaan etukäteen. Olen tosi onnellinen, koska katsojat ovat antaneet tämän.

- Tämä palkinto on niin henkilökohtainen. Koen, että tämä on annettu minulle persoonana. Se on aivan eri asia kuin roolista saatu palkinto. Sen takia tämä on niin hämmentävää, olen otettu, nainen jatkaa.

Nuutila kertoo, että hänestä oli alun perinkin hyvin luontevaa astua maanläheisen rakkausohjelman juontajapestiin. Viimekesäinen maaseututurnee teki näyttelijättäreen lähtemättömän vaikutuksen.

- Oli sympaattista tehdä ohjelmaa, jossa ihmiset kohtaavat toisensa. Tämä oli sellainen juttu, mikä sopi minulle, Nuutila toteaa.

Kullatun patsaan näyttelijätär aikoo laittaa arvoiseensa paikkaan.

- Tämä on aika raskas. Patsas ei ehkä hajoa helposti, mutta laitan sen silti lapsilta piiloon, näyttelijätär naurahtaa ja lähettää katsojille samalla kiitokset saamastaan huomionosoituksesta.

Elixir on urheiluohjelmien ykkönen!

Urheiluohjelmien ykkössijan nappasi yli 350 000 katsojaa viikottain ruudun ääreen keräävä Elixir. Koko kansan kuntovalmentajaksi tituleeratun ohjelman suosion syitä oli pohtimassa urheilumies Mika Saukkonen.

– Elixir on hieno yhdistelmä: siinä on erittäin hyvä idea, johon on osattu yhdistää julkkiksia jotka heittäytyvät täysillä mukaan urheiluun. Lisäksi siinä on tämä opetuksellinen osuus, opetetaan suomalaisia liikkumaan oikein.

Kultainen TV -palkinto ei ole vuodesta 2002 lähtien pyörineelle Elixirille ensimmäinen kunnianosoitus hyvin tehdystä työstä. Vuonna 2004 sarja nappasi parhaan urheiluohjelman Telviksen.

– Arvottiin sitä tuossa jo vähän, mutta luulen, että tämä uusin palkinto menee Karoliinalle. Tai katsotaan nyt, mihin se tänä iltana päätyy, josko vaikka saunaan, mies naurahtaa.

Big Brother voitti parhaan multimedia -ohjelman tittelin

Subin reality-ohjelma Big Brother nappasi parhaan multimedia-ohjelman palkinnon. Tuottajana kahtena viimeisenä kautena häärinyt Mikko Räisänen näkee ohjelman salaisuuden piilevän ennen muuta onnistuneessa castingissa.

- Kaikki muu on oikeastaan toissijaista. Jos ei ole hyviä talon asukkaita, ei ole mitään. Käytännössä tämän ohjelman menestymisen elementit luodaan tänäkin vuonna jo alkukeväästä alkaen, jolloin asukasvalinnat tullaan toteuttamaan, Räisänen kommentoi ja pitää ohjelmaa Suomen puhtaimpana reality-ohjelmana.

Ohjelman käsikirjoittajana viime kaudella toiminut Sami Aaltonen näkee Big Brotherin olevan monimediallisuuden kannalta Suomen kattavimpia ohjelmia.

- Työnä oleellista on se, että Big Brother on suomalaisessa tv-kentässä ehdottomasti absoluuttituotanto. Se on vaan jotain niin uskomatonta. Se ei ole vain työ, se on elämäntapa, Aaltonen kuittaa ja viittaa kolme kuukautta kestävään ympärivuorokautiseen ohjelmavirtaan.

- Tämä on niin kaikenkattava ja siitä tämä palkinto varmaan tulikin, mies jatkaa.

Palkintopatsaan lopullisesta sijoituspaikasta miehillä on muutamiakin ehdotuksia, mutta uskovat sen lopulta päätyvän tuotantoyhtiö Metronomen toimitusjohtajan työpöydälle.

Pimiä: "Meissä kaikissa asuu pieni tirkistelijä"

Viimeisin Big Brother -voittaja Sauli Koskinen aikoo juhlia juontaja Vappu Pimiän kanssa ohjelman saamaa palkintoa hienon gaalan päätteeksi.

- Varmaan juodaan muutama lasi punaviiniä, mutta aamulla kutsuu työt ja treenit. On kiva, että tuttuja on paljon ja varmasti tässä ilta vierähtää nopeasti, Pimiä kuittaa.

Juontajattaren mielestä ohjelman kiinnostavuus piilee aidoissa ja erilaisissa ihmisissä sekä heidän tekemisissään. Ohjelman huippuhetkiin hän laskee loputtomat yllätykset, kuten naiskilpailijattaren raskauden sekä Suomen historian ensimmäisen julkkisasukkaan.

- Meissä kaikissa asuu pieni tirkistelijä. Olen aikaisemminkin sanonut, että jos ihminen kuulee omassa keittiössään poliisin tai ambulanssin tulevan pihaan, niin kuka ei juokse ikkunaan? Ohjelmassa me päästään luvan kanssa tirkistelemään, se on ohjelman suosion salaisuus, nainen jatkaa.

Sauli Koskisen elämä heitti ohjelman voiton myötä kerralla kuperkeikkaa. Vaateliikkeessä työskennelleen nuorukaisen elämä on ollut talosta poistumisen jälkeen melkoista hullunmyllyä, mutta kuitenkin positiivista sellaista.

- On ollut mahtavaa, että ohjelma sai viime kaudella niin paljon katsojia. Me ollaan varmaan jotain hölmöilyjä tehty siellä, nuorukainen naurahtaa ja kertoo aikovansa juhlia ohjelman saamaa palkintoa aamutöihin joutuvan Vapunkin puolesta.

Teksti ja kuvat: Tanja Kallio, Heini Nieminen

Lue myös:

    Uusimmat