Tanskan ulkoministeriö: Tuntematon esine löydetty Nord Stream -putken räjähdyspaikkojen läheltä

"Ukrainalaismielinen ryhmä räjäytti Nord Streamin" – näin kommentoi Valkoinen talo 1:38
Väite: "Ukrainalaismielinen ryhmä räjäytti Nord Streamin" – näin kommentoi Valkoinen talo (7.3.2023)

Nord Stream 2 -kaasuputkesta on löydetty tuntematon esine läheltä viime syyskuun räjähdyspaikkoja, kertoo Tanskan ulkoministeriö.

Itämeren Nord Stream 1 ja 2 -putkilinjat vaurioituivat Tanskan Bornholmin saaren lähistöllä räjähdyksissä viime syyskuussa.

Tanskan viranomaiset ovat nyt saaneet kaasuputket omistavalta venäläiseltä Gazprom-yhtiöltä tiedon, että räjäytetystä Nord Stream 2 -kaasuputkesta on löydetty pieni esine.

– Viranomaiset ovat arvioineet, että havainto ei aiheuta välitöntä turvallisuusriskiä ja että alueella ei ole välitöntä vaaraa ihmisille tai laivaliikenteelle, Tanskan ulkoministeriö ilmoitti sähköpostitse uutistoimisto TT:lle.

Tanskan tiedote tuli Venäjän presidentin Vladimir Putinin ilmoitettua, että Gazprom on löytänyt antennimaisen esineen noin kolmen kilometrin päässä Nord Stream -putken räjähdyspaikasta. Putinin mukaan asiantuntijat uskovat, että se voisi olla antenni, joka vastaanottaa signaalin räjähteen laukaisemiseksi.

Gazprom on hakenut ja saanut Tanskan viranomaisilta luvan tehdä selvitys kaasuputkilla viime vuoden pommi-iskun aiheuttamista vaurioista.

Nordstream-kaasuputket kulkevat Venäjältä Suomenlahden pohjukasta Saksaan.

Lue myös:

    Uusimmat