Tanskan pääministerin ilmoitus: "Koronarajoitukset ovat ohi ensi tiistaina"

Koko asia 60 sekunnissa: Tällainen on omikronin uusi alavariantti 1:00
Katso video: Tanskassa on tammikuun alussa levinnyt omikronin alavariantti.

Tanska on päättänyt luopua maansa koronarajoituksista helmikuun 1. päivästä lähtien, uutisoi muun muassa Jyllands-Posten. Maan pääministeri Mette Frederiksen kertoi keskiviikkoitana tiedotustilaisuudessa, että koronarajoitusten annetaan raueta ensi viikolla ja elämä normalisoituu.

– Olemme valmiita astumaan pois koronan varjosta. Jätetään hyvästit rajoituksille ja tervehditään elämää, jonka tunsimme ennen koronaa, pääministeri Mette Fredriksen totesi juhlallisesti tiedotustilaisuudessa.

Aiemmin keskiviikkonta Tanskan terveysministeri Magnus Heunicke kertoi, että koronaa ei enää helmikuun alusta asti pidetä "yhteiskunnallisesti kriittisenä sairautena".

Tanskaan matkustavien, rokottamattomien ja koronan sairastamattomien ihmisten tulee kuitenkin edelleen noudattaa testaus- ja eristyssääntöjä.

Tartuntoja edelleen paljon

Koronatartuntoja rekisteröidään Tanskassa tällä hetkellä ennätyksellisen paljon. Tiistaina kerrottiin 46 000 uudesta tartunnasta. Lisäksi sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on ollut maassa nousussa.

Yli 60 prosenttia tanskalaisista on saanut kolmannen koronarokoteannoksen. Pääministerin mukaan rokottautuneiden suuri määrä on merkittävä tekijä rajoitusten poistamisessa.

 – Se on antanut meille vahvan suojan yhteiskunnassamme edelleen olevaa virusta vastaan, pääministeri sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat