Mainos

Tanskalainen tutkimus: Kahvi voi vaikeuttaa raskaaksi tulemista

Viisi kuppia kahvia päivässä voi lähes puolittaa mahdollisuudet tulla raskaaksi, jos apuna käytetään koeputkihedelmöitystä.

Tämän osoittaa tanskalainen tutkimus, jossa tutkijat seurasivat lähes 4 000 naista, jotka yrittivät tulla raskaaksi koeputkihedelmöityksen tai munasolujen mikroinjektion avulla.

Tutkimuksen mukaan mahdollisuus tulla raskaaksi laski jopa 40 prosenttia niillä naisilla, jotka joivat päivittäin vähintään viisi kuppia kahvia päivässä.

– Olimme tutkimuksesta hyvin yllättyneitä. Kahvilla oli selvästi suurempi vaikutus kuin uskoimme, sanoo Ulrik SchiölerKesmodel Aarhussin yliopistollisesta keskussairaalasta.

Kofeiinin ja hedelmällisyyden yhteyttä on tutkittu moneen otteeseen, mutta tulokset ovat olleet ristiriitaisia. Vuonna 2004 tehty tutkimus kuitenkin tukee tanskalaisten tuloksia: kuusi kuppia kahvia viivästytti raskaaksi tulemista tutkimukseen osallistuneilla naisilla.

Joidenkin tutkimusten mukaan runsas kahvinjuonti puolestaan aiheuttaa keskenmenoja, mutta toiset tutkimukset kumoavat tämän väitteen.

Tutkimus esiteltiin lapsettomuutta koskevassa konferenssissa Istanbulissa, Turkissa.

(MTV3)

Muita uutisia kahvista:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.