Tanska säikähti räjähtäviä koronalukuja – ravintolat, baarit ja teatterit kiinni, 5.-luokkalaiset ja vanhemmat koululaiset joululomalle

Tanska aikoo ottaa joulunalusajaksi käyttöön uusia tiukkoja rajoituksia koronaepidemian hillitsemiseksi.

Pääministeri Mette Frederiksen ilmoitti yhteiskunnan osittaisesta sulkemisesta sunnuntaina videoviestissä Facebookissa.

Uudet rajoitukset tulevat koskemaan pahimpia korona-alueita, kuten esimerkiksi Kööpenhaminaa, Odensea ja Århusia. Kaikkiaan rajoitusten piiriin on tällä tietoa tulossa 38 kuntaa.

Nimettömien lähteiden mukaan rajoitusalueilla suljetaan muun muassa ravintolat, baarit ja teatterit. Kaikki koululaiset viidennestä luokasta ylöspäin lähetetään ennenaikaiselle joululomalle.

Tanskalaismedian mukaan rajoitukset tulevat voimaan keskiviikkona ja ulottuvat vuodenvaihteen yli.

Frederiksen perusteli sunnuntaina rajoitusten tarvetta sillä, että epidemia saadaan niiden avulla paremmin kontrolliin ennen joulua. Hänen on määrä kertoa rajoituksista tarkemmin vielä tänään. 

Ennen joulua jopa 4  000 tartuntaa päivässä?

Tanskassa rekisteröitiin sunnuntaina 1  745 uutta koronavirustartuntaa, mikä on uusi vuorokausiennätys. Sairaalahoidossa on noin 300 koronapotilasta.

Tanskan kansanterveyslaitos SSI ennustaa, että ennen joulua päivittäisten tartuntojen määrä voi nousta jopa 4  000:een, jos tartunnat leviävät nykyiseen tahtiin.

Ennusteesta uutisoi Tanskan yleisradioyhtiö DR. Ennuste on annettu perjantaina hallitukselle. SSI varoittaa, että kehitystä tuskin voidaan pysäyttää pelkästään tehostamalla tartuntojen etsintää.

–  Siksi SSI suosittaa rajoitusten lisäämistä tartuntojen rajoittamiseksi, DR siteeraa muistiota.

Lue myös:

    Uusimmat