Tanska-Ruotsi -ottelussa skandaalimainen välikohtaus

Tanskan ja Ruotsin välinen jalkapalloilun EM-karsintaottelu Kööpenhaminan Parkenilla keskeytettiin pelin loppuhetkillä kentällä sattuneen välikohtauksen vuoksi. Ruotsi tuomittiin lopulta ottelun voittajaksi kentälle rynnänneen katsojan riehumisen takia.

Katsojan mitta täyttyi ottelun lopussa 3-3-tilanteessa. Ottelun saksalainen päätuomari Herbert Fandel oli tuominnut Ruotsille rangaistuspotkun 89. minuutilla, kun Tanskan Christian Poulsen oli tönäissyt Ruotsin Markus Rosenbergia kyynärpäällä vatsaan rangaistusalueella.

Ennen kuin ruotsalaispelaajat ehtivät päättää potkun ampujasta, yksi katsoja hyppäsi mainoskylttien yli, syöksyi kentälle ja yritti lyödä tuomaria. Tanskalaispelaajat ehtivät kuitenkin väliin, joten lyönti jäi epäonnistuneeksi.

Fandel keskeytti saman tien ottelun. Välikohtauksen jälkeen tuomarikolmikko poistui kentältä omiin tiloihinsa. Pian joukkueiden kapteenit kutsuttiin tuomareiden luokse neuvonpitoon. Tanskan joukkueen tiedottajan mukaan saksalaistuomari päätti keskeyttää ottelun tuomariston ja pelaajien turvallisuuden takaamiseksi.

- Tämä on surullinen loppu. Ymmärrän, miksi erotuomari keskeytti pelin. Me maksamme tästä, tanskalaishyökkääjä Jon Dahl Tomasson sanoi Tanskan tv:n haastattelussa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa tutkii vielä tuomariston päätöksen oikeudenmukaisuuden saatuaan erotuomariraportin tapahtuneesta. Vasta Uefan käsittelyn jälkeen 3-0 lopputulos on virallinen, jos liitto katsoo, että tuomari on päätöksessään menetellyt oikein.

Tanskan jalkapalloliitto DBU sanoi ottelun jälkeen, ettei se aio valittaa, jos Uefa julistaa Ruotsin voittajaksi.

- Meillä on ollut matala aita kunnioituksesta katselijoita kohtaan ja tämä on riski, jonka olemme ottaneet, Tanskan jalkapalloliiton edustaja Lars Behrendt kertoi.

Jos Uefa vahvistaa ottelun lopputuloksen, F-lohkoa johtavalla Ruotsilla on 15 pistettä kuudesta ottelusta. Tanska on neljäntenä seitsemällä pisteellä viidestä ottelusta.

- Tällä on valtavia vaikutuksia Tanskan jalkapallolle. Tanska on kaukana EM-lopputurnauspaikasta, ja DBU joutuu kärsimään taloudellisista rangaistuksista, Behrendt sanoi.

Väriä oli jo ennen loppuminuuttien välikohtaustakin. Kööpenhaminaan oli tullut naapurimaasta 30 000 Ruotsin kannattajaa, jotka jo ennen ottelua työllistivät käyttäytymisellään poliisia.

Itse ottelussa Ruotsi oli hyvää vauhtia matkalla voittoon, kun Johan Elmander kahdella ja Petter Hansson yhdellä maalilla veivät vierailijan ennen taukoa 3-0-johtoon.

Tanska nousi toisella puoliajalla tasoihin Daniel Aggerin, Jon Dahl Tomassonin ja Leon Andreasenin maaleilla.

Poulsen pyysi anteeksi tönäisyään

Poulsen katuu käytöstään ottelun viime minuuteilla. Hän tönäisi Markus Rosenbergiä kyynärpäällä vatsaan ja sai tempustaan punaisen kortin.

- Päässäni vinksahti, ja löin häntä (Rosenbergiä). Haluan pyytää käytöstäni sekä joukkuetovereiltani että katsojilta. Teko on anteeksiantamaton. Se oli tyhmintä, mitä olen koskaan tehnyt. Petin joukkuetoverini, Poulsen vuodatti.

Jalkapallo, EM-karsinnat, lauantai:

F-lohko, Kööpenhamina:
Tanska - Ruotsi 0-3
Ottelu keskeytettiin. Ruotsi julistettiin voittajaksi 3-0, mutta tulos odottaa Euroopan jalkapalloliitto Uefan vahvistusta.
7. Johan Elmander 0-1
23. Petter Hansson 0-2
26. Johan Elmander 0-3
34. Daniel Agger 1-3
62. Jon Dahl Tomasson 2-3
75. Leon Andreasen 3-3