Mainos

Tampereen Voimailuseura juhlii merkkipäiväänsä

Tampereen Voimailuseuran perustamisesta tuli maanantaina kuluneeksi 75 vuotta. 1200 jäsenen TVS on suomalaisen amatöörinyrkkeilyn kärkiseura, joka juhlii syntymäpäiviään lauantaina Tampereella.

Nyrkkeilyn Suomen mestaruuksien määrällä mitattuna TVS on Suomen ykkönen. Tamperelaisseuran edustajat ovat voittaneet yhteensä 61 Suomen mestaruutta. Tilastossa toisena on Helsingin Voimailijat, jolla on 55 mestaruutta. Miesten Suomen mestaruuksia ovat vuosien saatossa voittaneet 119 eri seuran nyrkkeilijät.

- Mestaruuksia ei ole vielä yhtä monta kuin seuralla on toimintavuosia, joten vielä ollaan hieman jäljessä tavoitteesta, TVS:n puheenjohtaja Aarno Laukkanen arvioi.

Laukkanen on toiminut tamperelaisseuran puheenjohtajana vuodesta 1993 alkaen.

TVS:n nousu Suomen nyrkkeilyn ykkösseuraksi alkoi Laukkasen edeltäjän, liikuntaneuvos Tauno Salmisen puheenjohtajakaudella. Kun Salminen valittiin TVS:n puheenjohtajaksi vuonna 1968, oli seuralla tilillään vasta kymmenen miesten Suomen mestaruutta.

TVS:n on järjestänyt miesten nyrkkeilyn MM-kisat vuonna 1993 ja EM-kisat vuosina 1981 ja 2000. Vuonna 1984 olivat vuorossa nuorten EM-kisat. Tamperelaisseura on järjestänyt vuodesta 1977 alkaen kansainvälisen nyrkkeilyn Tammer-turnauksen.

Peräti 850 000 euron vuosibudjetilla toimivan tamperelaisseuran riveissä iskee tällä hetkellä noin 80 kilpanyrkkeilijää.

Nyrkkeilyvalmennuksesta kantavat päävastuun Nikolai Kuhartsik ja vuoden 2000 EM-pronssimitalisti Juha Ruokola. Yhdeksän vuotta TVS:n päävalmentajana toiminut Aki Sipilä tauolla valmennustehtävistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.