Mainos

Tampereen opiskelija-asuntosäätiön verkkoa käytetty tiedostojen laittomaan levitykseen

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö epäilee, että osa sen vuokralaisista on levittänyt säätiön internet-yhteyden kautta laittomasti musiikkia, pelejä ja elokuvia.

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOAS sulkee TOAS-verkon eli asukkaille tarjotun internetyhteyden noin 400 opiskelijalta. Osan opiskelijoista epäillään levittäneen verkossa musiikkia, elokuvia ja pelejä tavalla, joka rikkoo tekijänoikeuslainsäädäntöä.

TOAS-verkon päävastaavan Sami J. Mäkisen mukaan verkko suljetaan noin 400 henkilöltä kahden kuukauden ajaksi, mutta päätekijöinä pidetyiltä neljältä kuuden kuukauden ajaksi. Verkkoyhteydet katkaistaan kesäkuun alusta alkaen.

-Verkossa on varmasti vaihdettu täysin laillisiakin tiedostoja, mutta kenenkään on turha väittää, että on vaihdettu vain laillista aineistoa. Olennaista on se, että on rikottu TOAS-verkon sääntöjä, sanoo Mäkinen.

Mäkinen ei ota kantaa siihen, moniko opiskelija mahdollisesti on rikkonut tekijänoikeuslakeja.

Opiskelijoiden tietoverkkoepäselvyydet ovat olleet poliisinkin tutkittavina. Mäkisen mukaan TOAS vetää nyt poliisille tehdyn tutkintapyynnön pois. Tiedostojen vaihtoon käytettiin dc-hubia, joka on vaihdon vauhdittamiseen soveltuva hakemistopalvelu. Sen käyttäjät on Mäkisen mukaan jäljitetty teknisin keinoin. Kaikkiaan TOAS-verkossa on noin 5500 opiskelijaa, joten liittymien sulkeminen odottaa alle kymmentä prosenttia heistä.

Tampereen teknillinen yliopisto TTY ilmoitti noin kuukausi sitten erottavansa määräajaksi kolme opiskelijaa tietoverkon väärinkäytösten vuoksi. Kolme ja puoli kuukautta kestävät erottamiset tulevat voimaan ensi syyskuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.