Mainos

Tammi luopuu osakkuudesta Nostokonepalvelussa

Verohallituksen pääjohtaja Jukka Tammi aikoo viivytyksettä luopua osakkuudestaan turkulaisessa Nostokonepalvelu Oy:ssä. Hän omistaa yhtiöstä 20 prosenttia.

Pääjohtaja Tammi ilmoitti asiasta jättäessään valtiovarainministeriöön ilmoituksen sidonnaisuuksistaan tänään. Valtion ylimpien virkamiesten sidonnaisuustiedot eivät ole julkisia, mutta Tammi halusi itse julkistaa tietonsa. Tammella on ilmoituksensa mukaan lisäksi arvopaperiomistusta 300 000 markkaa sijoitusrahasto Leijonassa. Tammi kertoo myös kuuluvansa Suomen Hypoteekkiyhdistyksen hallitukseen ja hoitavansa KLT-lautakunnan puheenjohtajuutta. Lautakunnan taustayhteisöt ovat Kirjanpitotoimistojen liitto ja Tili-instituuttisäätiö.

Valtakunnansyyttäjä päätti äskettäin olla syyttämättä Tammea ns. Nostokonepalvelu-jutussa. Verojohtajaa epäiltiin virka-aseman väärinkäytöstä ja avunannosta veropetokseen. Tammi toimi Nostokonepalvelun prokuristina ja antoi sen käytännön toiminnasta vastaaville pääosakkaille neuvoja verotuskysymyksissä. Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäen mukaan Tammen asema yhtiössä on kuitenkin ollut lähinnä muodollinen.

Yhtiön pääosakkaisiin kuuluvat toimitusjohtaja Kalervo Nieminen ja markkinointipäällikkö Toivo Nieminen ovat Tammen lankoja. Turun kihlakunnansyyttäjä Tommi Teurin päätöksellä myöskään heitä ja heidän liikekumppaniaan Watrex Oy:n toimitusjohtajaa Raimo Ståhlbergia vastaan ei nosteta syytettä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.