Tämän asian tapahduttua Venäjä valmis uusimaan Mustanmeren viljasopimuksen – ulkoministeri Valtonen: "Kuulostaa kovalta vaatimukselta"

Ulkoministeri Valtonen kommentoi Venäjän ja Turkin presidenttien tapaamista 1:58
Ulkoministeri Elina Valtonen kommentoi Venäjän presidentti Vladimir Putinin esittämää vaatimusta MTV Viiden jälkeen-ohjelmassa.

Venäjän ja Turkin presidentit Vladimir Putin ja Recep Tayyip Erdogan keskustelivat maanantaina Mustanmeren viljasopimuksesta Sotshissa. 

Putinin mukaan Venäjä on valmis uusimaan Mustanmeren viljasopimuksen heti sen jälkeen, kun sen omia maataloustuotteita koskevat rajoitukset on poistettu.

Viiden jälkeen -ohjelmassa maanantaina vieraillut ulkoministeri Elina Valtonen pitää Putinin vaatimusta Venäjän palauttamisesta kansainväliseen maksuja välittävään Swift-järjestelmään maataloustuotantonsa osalta kovina.

– Kyllä se kuulostaa näin ensi kuulemalta aika kovalta vaatimukselta. Venäjällä on matkan varrella ollut erilaisia tapoja yrittää saada erilaisia poikkeuksia näihin pakotteisiin, jotka sille on asetettu. Toisaalta se kertoo sen, että nämä pakotteet ovat tehokkaita, Valtonen toteaa.

Ulkoministeri Valtosen mukaan on erittäin tärkeää, että Ukrainassa tuotettu vilja saadaan maailman markkinoille. Tämän hetkiset viljan kuljetukseen käytettävät solidaarisuusväylät maa- ja sisävesiteitse pitävät hinnat korkealla.

– Ne maksavat enemmän, mikä itsessään nostaa viljan hintaa. Se ei ole optimitilanne. Parasta olisi, että kuljetus meriteitse onnistuisi, Valtonen listaa.

Katso koko ulkoministeri Elina Valtosen haastattelu MTV Viiden jälkeen-ohjelmassa!

Onko ulkoministerin pesti vastannut Elina Valtosen odotuksia? Erikoishaastattelussa ulkoministeri Elina Valtonen 16:21

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat