Tämä tatuointi aiheutti kohun – jalkapallotähden ex-seura päätyi kovaan ratkaisuun

Mesut Özilin äärioikeistoon kytköksissä oleva tatuointi on herättänyt huomiota. Saksan entisen maajoukkuepelaajan nuoruuden seura Rot-Weiss Essen on asettanut Bildin tietojen mukaan tähtipelaajan boikottiin.

Arsenalia ja Real Madridia edustanut Özil, 34, on puhunut avoimesti tukevansa Turkin presidenttiä Receep Tayyip Erdogania. Saksalaisen tuoreessa tatuoinnissa on kolme puolikuuta ja ulvova susi. Kyseessä on äärioikeistoon kuuluvan MHP-puolueen ja heidän uusfasistisen osastonsa Susien symboli.

Myös Özilin kotikaupunkina viiden vuoden ajan ollut Essen on reagoinut voimakkaasti tatuointiin boikottipäätöksellään. Hänen entinen seuransa Rot-Weiss Essen on poistanut kaikki kuvat jalkapallotähdestä toimitiloistaan.

– Olemme totta kai ylpeitä Mesut Özilistä ja hänen loistavasta urastaan. Hänen tekonsa kuitenkin antavat meille syyn katsoa uudelleen hänen rooliaan roolimallina. Otimme hänen kuvansa pois, kunnes asia on selvitetty ja hän antaa ymmärrettävän syyn, Essenin seurajohtaja Tani Capitain kommentoi Bildille.

Özil pelasi Essenissä seuran nuorten joukkueessa vuosina 2000-2005. Hän siirtyi kaupungista läpimurtoseuraansa Schalkeen.

Özilin tatuointiin viittaava Harmaat Sudet on MHP:n nuorisojärjestö. Heitä on syytetty terrorismista ja sadoista murhista.

Lue myös:

    Uusimmat