Mainos

Tämä suosittu sovellus katoaa Android-laitteista

Ohjelmistoyhtiö Adobe vetää Flash Player -sovelluksensa pois Android-laitteiden -sovelluskaupasta.

Yhtiö päätti jäädyttää mobiililaitteille suunnatun Flash Playerin kehityksen. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että Adobe kuitenkin jatkaa edelleen sovelluksen kehittämistä PC-tietokoneille.

Flash Playerin avulla voi katsoa multimediasisältöjä nettiselaimen kautta. Flash Player on ollut erittäin suosittu Google Play -sovellyuskaupassa. Käyttäjistä kaksi kolmesta on antanut sille täydet pisteet.

Liitännäisen latausmahdollisuus päätettiin poistaa, koska se saattaa aiheuttaa arvaamatonta käytöstä Androidin uusimman version eli Jelly Beanin yhteydessä käytettynä.

Adobe myös suosittelee uusimpaan käyttöjärjestelmään päivittäneitä käyttäjiä poistamaan Flash Playerin, mikäli se on asennettuna puhelimeen. Turvallisuuspäivityksiä Flash Playerin mobiiliversioon tullaan tekemään vielä syyskuuhun 2013 asti.

Applen iOS -käyttöjärjestelmässä Flash Playeria ei ole käytetty. Applen edesmenneen johtajan Steve Jobsin mukaan Flash-tuki uhkaisi laitteen luotettavuutta ja akun kestävyyttä. Jobs suositteli Flashin vaihtoehdoksi HTML 5 -verkkostandardin käyttöä.

Luopuessaan mobiilin Flash Playerin kehityksestä Adobe tuli myöntäneeksi, että HTML 5 -tekniikasta on tullut paras ratkaisu sisältöjen luomiseen selaimessa eri alustojen välillä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.