"Tämä on Suomelle potentiaalinen menestyslaji"

Suomalainen talviurheilu sai myöhään maanantaina hyviä uutisia, kun slopestylen paikka Sotshin olympialaisissa 2014 varmistui Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n kokouksessa Etelä-Afrikassa.

- Tämä on meille selkeästi potentiaalinen menestyslaji, Suomen olympiakomitean valmennuspäällikkö Kari Niemi-Nikkola kommentoi MTV3:lle.

Potentiaalista saatiin näyte kevättalvella 2011, kun Enni Rukajärvi voitti MM-kultaa ja Ville Paumola laski MM-pronssia slopestylen ensimmäisessä arvokisaesiintymisessä La Molinassa. Sekä naisten että miesten sarjassa mahtui kymmenen parhaan joukkoon kolme suomalaista.

Slopestylen tuloa kisaohjelmaan osattiin odottaa, mutta lopullinen päätös oli Sotshin kisaisännillä.

- Olympiaohjelma päätetään sitovasti siinä vaiheessa kun kisat myönnetään seitsemän vuotta ennen tapahtumaa, joten isäntäkaupunkia ei voida velvoittaa ottamaan lisää lajeja tämän jälkeen. Koska Venäjällä ei ole näistä lajeista omaa menestyspohjaa, oli epäselvää haluavatko he lajin ottaa, Niemi-Nikkola valotti tilannetta.

Odotukset kasvavat

Lumilautailu on tuonut mitaleita jo aiemmista kisoista, mutta slopestylen mukaantulo nostaa luonnollisesti menestysodotuksia. Niemi-Nikkolan mukaan Olympiakomitea oli varautunut ennakolta maanantain uutiseen, ja lautailu saa lisäpanostusta

- Lumilautailussa näkymät menevät kannaltamme positiiviseen suuntaan, ja toivottavasti odotukset pystytään realisoimaan, Niemi-Nikkola lausui.

Lumilautailumaajoukkueen päävalmentaja Pekka Koskela ei vielä luvannut kultamitalia Sotshista, mutta uskoi olympialumilta tulevan jalometallia.

- Lähtökohta on se, että lumilautailussa taistellaan useammasta mitalista ja katsotaan sitten lähempänä, mikä on realistista, Koskela kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat