Mainos

Tämä on Haitin koleraepidemian pahin kauhuskenaario

Haitin pääkaupungissa Port-au-Princessa odotetaan pelonsekaisin tuntein, leviääkö satoja ihmisiä maan keskiosissa surmannut kolera pääkaupunkiin. Mikäli näin tapahtuu, ovat seuraukset katastrofaaliset. Näin sanoo Port-au-Princessa työskentelevä Suomen Punaisen Ristin lääkäri Pentti Haatainen.

- Kyseessä on miljoonakaupunki, jossa yhä sadattuhannet ihmiset asuvat telttakylissä maanjäristyksen jäljiltä, kertoo Haatainen puhelimitse MTV:n uutisille.

Haatainen pelkää, että tautia tietämättään kantavat oireettomat ihmiset saattavat tuoda taudin mukanaan, kun he saapuvat pahimmilta kolera-alueilta pääkaupunkiin.

- Koleraa sairastavista ihmisistä vain 20-25 prosentilla on kliinisiä oireita, 70 prosenttia on oireettomia koleran kantajia, mutta kuitenkin samaan aikaan tartuttajia, korostaa Haatainen.

Pelko koleraepidemian puhkeamisesta pääkaupungissa tulee vellomaan vielä useita viikkoja. Näin siksi, että koleran sairastanut - oireeton tai oirehtiva - on taudin kantaja vielä kaksi viikkoa sen jälkeen, kun henkilö on kliinisesti parantunut.

-Vaikka yhtään uutta tapausta ei tulisi vähään aikaan, säilyy vaara siis useita viikkoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.