Parisataa nuorta joukkotappeli ja rähisi ympäri Helsinkiä: Video paljastaa kymmenien nuorten marssin poliisin saattelemana

Sadat nuoret rähinöivät Helsingissä: Poliisi hajotti nuorisoryhmiä eri suuntiin 0:44
Kenenkään videolla esiintyvän ihmisen ei tiedetä osallistuneen joukkotappeluihin.

Helsingissä tapahtui maanantai-iltana noin 200 nuoren joukkotappelu ja rähinöintiä ympäri kaupunkia. Joukkotappelu alkoi Helsingin Malmilla, josta nuoret siirtyivät Pasilaan.

MTV Uutisten haltuunsa saamalla videolla nähdään, kuinka kymmenet nuoret kävelevät poliisien saattelemana Itä-Pasilassa maanantai-iltana. Videon kuvaushetkellä nuoret käyttäytyvät rauhallisesti ja tiettävästi kyseessä on tilanne, kun poliisi on hajottanut väkimassan ja ohjaa heitä poispäin.

Kenenkään videolla esiintyvän nuoren ei tiedetä osallistuneen rähinöintiin tai tappeluun.

Poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut joukkotappelussa, eikä ketään kiinniotettu. Poliisin mukaan noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla, jossa poliisi keskeytti nuorten rähinöinnin. Tämän jälkeen osa nuorista suuntasi Malmilta Pasilan juna-asemalle, jossa poliisi puuttui jälleen häiriökäyttäytymiseen hajottamalla nuoret eri suuntiin. Poliisilla ei ole käsitystä joukkorähinöinnin syystä.

– Poliisin tiedossa ei ole joukkorähinöintiin liittyviä loukkaantumisia. Kiinniottoja ei ole tarvinnut suorittaa. Poliisi jatkaa nuorten käyttäytymisen tehokasta valvontaa ja puuttuu tarvittaessa häiritsevään toimintaan, Helsingin poliisilaitos kertoo Twitterissä.

Artikkelin yllä näkyvä video on kuvattu tilanteessa, jossa poliisi on tiettävästi jo hajottanut suuren nuorisojoukon ja ohjaa näitä poispäin Pasilan asemalta. Kenenkään videolla esiintyvän ei tiedetä osallistuneen tappeluun tai muuhun rähinöintiin. 

Lue myös:

    Uusimmat