Tältä Raaseporin onnettomuuspaikalla näyttää nyt: Yksi vaarallisimmista tasoristeyksistä Suomessa – ei puomeja, ei valoja

0:23

Rekonstruktion avulla havainnollistettiin sitä, kuinka hyvä näkyvyys ja kuuluvuus raiteilla liikkuvalle junalle kuorma-auton ohjaamosta on ollut.

Rekonstruktion aikana oikeuden jäsenet istuivat kuorma-autossa lähellä tasoristeystä.

Yksi Suomen vaarallisimmista tasoristeyksistä

Raaseporin Skogbyn tasoristeys on yksi Suomen vaarallisimmista tasoristeyksistä. Tasoristeyksessä ei ole puomeja eikä valoja.

Lisäksi onnettomuushetkellä näkyvyys oli heikko sekä satoi lunta. Kyseisenä aamuna voimassa oli huonon ajokelin varoitus.

Rekonstruktio tehty jo kaksi kertaa

Ensimmäinen rekonstruktio suoritettiin jo onnettomuuspäivänä. Rekonstruktion avulla tutkittiin sitä, miten hyvin kuorma-auton ohjaamosta pystyi näkemään ulos.

Poliisin mukaan kuljettajalla ei ollut mahdollisuutta nähdä junaa omalta paikaltaan.

Syytetyn miehen asianajaja on kertonut, että edes apukuskin paikalla oikeassa reunassa istunut mies ei nähnyt saapuvaa junaa.

Tasoristeys suljettiin autoilta syksyllä 2017

Skogbyn tasoristeys suljettiin lähes heti onnettomuuden jälkeen autoilta. STT:n saamien tietojen mukaan tasoristeys on tarkoitus sulkea autoilta lopullisesti.

Katso aiemmin tänään suoritettu rekonstruktio yllä olevalta videolta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja