Tältä alueelta Raisa Räisästä etsitään – erikoinen tutkimus ruumiiden kätkemisestä poliisin apuna

Keskusrikospoliisi aikoo etsiä vuonna 1999 kadonnutta Raisa Räisästä kilometrin säteeltä viimeisestä havaintopaikasta Tampereen Multisillasta. Poliisi epäilee, että Raisa Räisänen on surmattu ja ruumis kätketty.

Rikoskomisario Paavo Tuomisen mukaan krp on saanut yleisövihjeitä kaivannoista, jotka ovat nimenomaan alle kilometrin etäisyydellä. Vielä ei tiedetä milloin maastoetsinnät aloitetaan.

Minne ruumis todennäköisimmin kätketään?

Poliisin tekemän tutkimuksen mukaan ruumiin maastoon kätkemisessä on myös tiettyjä todennäköisyyksiä, jotka toistuvat eri rikoksissa. Jos tekijällä ei ole käytössä autoa, ruumis kätketään alle kilometrin etäisyydelle tekopaikasta. Jos auto on käytössä, tämä matka kasvaa viiteen kilometriin.

16-vuotias Raisa Räisänen katosi jo lokakuussa 1999. Alkuvaiheessa tytön epäiltiin hukkuneen Tampereen koskiin tai järviin, mutta viimeiset vihjeet tukevat käsitystä henkirikoksesta.

Taksinkuljettajan vihje

Viime vuonna poliisiin otti yhteyttä taksinkuljettaja, joka kertoi Raisa Räisäsen nousseen hänen taksiinsa ulkomaalaistaustaisen miehen kanssa Hämeenkadulla. 

Raisa oli ollut peloissaan, mutta matkannut miehen kanssa kymmenisen kilometriä keskustasta etelään Multisiltaan. Matka päättyi Multiojankatu 28:n kerrostalojen luokse.

Näistä havainnoista kerrottiin MTV:n Vinkkimiehet-ohjelmassa toukokuussa.
Ohjelman jälkeen poliisi on saanut 15-20 uutta vihjettä. Vihjeiden joukossa on myös kuvia kaivannoista, jotka poliisi aikoo tutkia ruumiskoiran avulla.

Poliisi on selvittänyt talossa asuneiden ulkomaalaistaustaisten henkilöiden liikkeitä.

Aikanaan Hämeenkatu 16:ssa sijaitsi pitseria, joka omistajia ja työntekijöitä poliisi nyt jäljittää. Vihjeiden mukaan turkkilaistaustaisia työntekijöitä asui vuonna 1999 Multisillassa.

Poliisi pyytää edelleen uusia yleisövihjeitä.

19:04

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja