Talousvaliokunta vetoaa sähköyhtiöihin: Kohtuullistakaa kalliita määräaikaisia sopimuksia

Moni määräaikaisen sähkösopimuksen ottanut on nyt havahtunut siihen, että kallis päätös tuli tehtyä - miksei määräaikaista sopimusta voi vaihtaa? 4:57
Moni määräaikaisen sähkösopimuksen ottanut on nyt havahtunut siihen, että kallis päätös tuli tehtyä - miksei määräaikaista sopimusta voi vaihtaa?

Eduskunnan talousvaliokunta vetoaa sähköyhtiöihin kalliiden määräaikaisten sähkösopimusten kohtuullistamiseksi ja peräänkuuluttaa alan yhteiskuntavastuun merkitystä asiassa.

Vetoomus sisältyy valiokunnan mietintöön takautuvasta sähköhyvityksestä. Valiokunta sai yksimielisen mietinnön valmiiksi tänään.

Monet kotitaloudet ovat jumissa solmimiensa kalliiden määräaikaisten sähkösopimusten kanssa. Valiokunnan saaman selvityksen mukaan noin 130 000 asuntokuntaa on tehnyt sopimuksia aikana, jolloin hinnat olivat yli 30 senttiä kilowattitunnilta.

Valiokunnan puheenjohtajan Sanni Grahn-Laasosen (kok.) mukaan syksyllä kalliita määräaikaisia sopimuksia solmineet kotitaloudet ovat väliinputoajien asemassa.

–  Suomessa on sopimusvapaus ja tehdyt sopimukset ovat sitovia, mutta yhtiöillä on mahdollisuus ja myös velvollisuus oma-aloitteisesti kantaa yhteiskuntavastuuta ja tulla ihmisiä vastaan, kuten osa yhtiöistä on jo tehnytkin, Grahn-Laasonen sanoo tiedotteessa.

Valiokunta edellyttää, että hallitus ryhtyy tarvittaviin toimiin määräaikaisten sähkösopimusten piirissä olevien kuluttajien aseman kohtuullistamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat