Mainos

Talouspäällikköään 15 vuotta piinannut johtaja sai ehdollista vankeutta

Yrityksensä talouspäällikköä viisitoista vuotta häirinnyt pohjalainen toimitusjohtaja on tuomittu kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan työntekijälle myös 7000 euroa kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta. Yhtiö tuomittiin 8500 euron yhteisösakkoon. 

Tuomio tuli työturvallisuusrikoksesta, pahoinpitelystä ja työsyrjinnästä. Oikeuden mukaan toimitusjohtaja häiritsi talouspäällikköä koko tämän työsuhteen ajan vuodesta 1999 vuoteen 2014.   

Johtaja muun muassa nimitteli työntekijää vanhaksi ämmäksi, sanoi hänen olevan miehen puutteessa ja heitti papereita hänen työpöydältään lattialle.

Lisäksi johtaja poisti päälliköltä perusteetta työtehtäviä ja esti häntä poistumasta työpaikalta. Työntekijä lomautettiin useita kertoja ja lopulta irtisanottiin.  

Talouspäällikön valitukset häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta eivät muuttaneet johtajan käytöstä. Oikeus toteaa, että häirintä vahingoitti työntekijän terveyttä.  

Käräjäoikeuden mukaan toimitusjohtajan käytös ei ollut tavanomaista ja hyväksyttävää, vaikka hänelle olikin luonteenomaista räväkkä kielenkäyttö ja käyttäytyminen.

Oikeus katsoi, ettei johtaja ryhtynyt riittäviin toimenpiteisiin epäkohdan poistamiseksi. Myös muut työntekijät olivat huomauttaneet toimitusjohtajaa hänen käytöksestään, ja asiasta oli pidetty palavereja.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.