Tallinna kieltää viinan myynnin kesäsunnuntaisin - pikkukaupat kokonaan kuiviksi

Tallinnan kaupunginhallitus on tehnyt jälleen yhden liikkeen korjatakseen kaupungin mainetta halvan alkoholin kehtona.

Kaupunginhallitus päätti tänään, että alkoholin myynti kielletään sunnuntaisin ja ravintoloissa sunnuntaina keskiyöstä maanantaiaamun kello kymmeneen asti.

Rajoitukset tulevat voimaan ensi keväänä. Tarkemmin maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Myyntikielto kestää kaupunginhallituksen suunnitelmien mukaan kuusi kuukautta. Kielto ei koske Tallinnan lentokenttää eikä hotelleja.

Pikkukauppoja kiinni

Postimees-lehden mukaan alkoholinmyynti aiotaan lopettaa kokonaan sellaisissa pikkukaupoissa ja kivijalkapuodeissa, joiden pinta-ala on alle 150 neliömetriä.

Alkoholin myynti loppuu myös sellaisissa kaupoissa, jotka sijaitsevat alle 50 metrin päässä kouluista tai kerhotiloista. Urheilutapahtumissa alkoholia ei myydä kuin niille erikseen varatuilla alueilla.

Kaupunki perustelee myyntikieltoa sillä, että jo pitkään varsinkin Tallinnan vanhan kaupungin asukkailta on tullut kitkerää palautetta humalaisista juhlijoista. Kaupunkia on syytetty kyvyttömyydestä hoitaa turistikauden kestävää meluhaittaa. Kiellolla yritetään myös varjella nuoria alkoholin haitoilta.

Pikkupuotien kanssa samaan aikaan viinanmyynti loppuu Postimeehen mukaan myös huoltoasemilta. Tätä perustellaan liikenteen turvallisuudella ja liian suurten rattijuoppolukujen suitsimisella.

kaupungin tekemien laskelmien mukaan alkoholin myyntilupaa ei myönnetä hieman yli sadalle pikkukaupalle Tallinnan alueella.

Myyntirajoitukset menevät vielä Tallinnan kaupunginvaltuuston hyväksyttäviksi.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja