Mainos

Tällainen on Vanhasen myyty kohutalo, katso kuvat

Pääministeri Matti Vanhanen kauppasi Nurmijärven Lepsämässä sijaitsevaa omakotitaloaan kahden vuoden ajan. Joulukuussa 2009 uutisoitiin, että kohutalo on vihdoin saatu myytyä.

Vanhanen meni vuonna 1985 naimisiin Merja Vanhasen kanssa. Pariskunta sai ensimmäisen lapsensa Annastiinan vuonna 1991. Kolmen vuoden jälkeen syntyi toinen lapsi, Juhana. Kasvanut perhe vaati enemmän elintilaa, joten Vanhaset rakensivat Nurmijärvelle vuonna 1996 valmistuneen oman talon.

Talo ei kuitenkaan ole mikä tahansa talo. Nurmijärven Lepsämässä 1,7 hehtaarin tontilla sijaitsevassa talossa on hurjat 378,5 neliömetriä. Perhe nukkui vihreän talon yläkerrassa, jossa on kolme makuuhuonetta ja parveke. Alakertaa hallitsee keittiö ja sali. Arkiruokailua varten keittiön yhteydessä on erillinen tila. Hienompi ruokasali sijaitsee keittiön vieressä.

Helikopterikenttä ja uima-allas!

Näiden huoneiden lisäksi talosta löytyy myös kirjasto, pesutilat, kodinhoitohuone ja sauna. Talon lisäksi hulppealla tontilla on ulkorakennus, autotalli, helikopterikenttä sekä uima-allas.

Vanhaset erosivat vuonna 2005. Talo laitettiin myyntiin syksyllä 2007. Alkuperäinen myyntihinta talolle oli 1,1 miljoonaa euroa, sitten se laski 985 000 euroon ja lopulta 795 000 euroon.

Talo nousi suuren yleisön tietoon tänä syksynä esitettyjen lahjusvihjailujen vuoksi. Vanhasen väitettiin saaneen ilmaiseksi rakennustarvikkeita taloonsa. Lauta-skandaali johti siihen, että pääministeri teetätti TM Rakennusmaailma -lehdellä talotarkastuksen osoittaakseen vääriksi lahjusväitteet.

Talon myynti mahdollisti myös pääministerin velkojen maksamisen. Vanhasen uudesta sidonnaisilmoituksesta eduskunnalle käy ilmi, että pääministeri on maksanut pois 280 000 euron asuntolainansa.

Vanhanen on uhonnut vielä kerran rakentavansa itse omakotitalon, jo kolmannen. Siihen reilut 50-vuotiaalla miehellä on vielä runsaasti aikaa kihlattunsa Sirkka Mertalan kanssa.

Katso minkälaisia taloja Nurmijärvellä nyt on myynnissätäältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.