Tällainen on Saksan Ukrainalle antama uusi ase: Video näyttää, mihin Marder-panssarivaunu kykenee

Katso video: Tällainen on Saksan Ukrainalle antama Marder-panssarivaunu 1:11
Video näyttää, minkälaista jälkeä Marder saa aikaiseksi.

Venäjän yli 10 kuukautta jatkunut hyökkäys on pakottanut lopulta myös Saksan reagoimaan Ukrainan tuoreimpiin vaatimuksiin aseavusta.

Yhdysvallat ja Saksa ilmoittivat torstaina aikovansa toimittaa Ukrainaan panssarivaunuja. Maat aikovat myös kouluttaa ukrainalaisia niiden käyttöön.

Valkoisen talon lausunnon mukaan Yhdysvallat toimittaa Ukrainaan Bradley-panssarivaunuja. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Saksan liittokansleri Olaf Scholz sopivat myös 40:stä, saksalaisesta Marder-rynnäkköpanssarivaunun toimittamisesta. Kysymys Mardereiden ja muun aseavun toimittamisesta Ukrainaan on ollut Saksassa kiistanaiheena viime aikoina.

Saksan hallituksen tiedottajan Steffen Heberstreitin mukaan Marderit ovat valmiina toimitettavaksi Ukrainaan maaliskuun loppuun mennessä.

30-tonnisen Marderin varustukseen kuuluu muun muassa 20 millimetrin konetykki, MG3-konekivääri ja MILAN-panssarintorjuntaohjus.

Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes kertoo kyseessä olevan yksi maailman vanhimmista rynnäkköpanssarivaunuista, mutta myös yksi parhaimpia monilta ominaisuuksiltaan, kuten nopeudeltaan, suojaukseltaan ja tulivoimaltaan.

Artikkelin videolta on katsottavissa, minkälaista jälkeä Marderin tykkituli saa aikaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat