Mainos

Tällainen on RKP:n uusi puheenjohtaja – ei kokemusta kansanedustajan työstä

Carl "Calle" Haglund on 33-vuotias kauppatieteiden maisteri Espoosta. Hän on jo useita vuosia ollut RKP:n nouseva kyky.

Haglund toimi vielä runsaat kolme vuotta sitten edeltäjänsä ministeri Stefan Wallinin valtiosihteerinä. Sitten tulivat eurovaalit. Hänet jouduttiin maanittelemaan ehdolle, ja niinhän siinä kävi, että hänet valittiin Brysseliin RKP:n ainoana edustajana.

Haglund on ollut yksi näkyvimmistä ja menestyneimmistä suomalaisista euroedustajista. Jo ennen puoluekokousta hän ilmoitti, että kahden vuoden päästä hän ei perhesyistä enää asetu ehdolle. Tulevana ministerinä hän keskittyykin ennen kaikkea kotimaan politiikkaan.

Puolustusministerinä Haglund on siinä mielessä erikoinen tapaus, että hän ei ole suorittanut varusmiespalvelusta. Hänet vapautettiin terveyssyistä.

Haglundilla ei ole kokemusta kansanedustajan työstä. Selvää on, että hän asettuu ehdolle seuraavissa vaaleissa. Syksyllä edessä on ehdokkuus kunnallisvaaleissa Espoossa. RKP:n jäsen hän on ollut vuodesta 1997.

Uusi puheenjohtaja tunnistetaan Harry Potter -tyyppisistä pyöreistä silmälaseista. Puoluekokouksessa monet hänen kannattajansa käyttivät samannäköisiä kehyksiä ilman linssejä ilmaistakseen tukea ehdokkaalleen.

Haglundilla on vaimo ja kaksi lasta.

(MTV3 - STT)

Katso Outi Airolan juttu (Seitsemän uutiset 10.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.