Tällainen mies lääkitsee leijonat voittoon

Lääkärinä ja fysiikkavalmentajana työskentelevä Harri Hakkarainen on yksi luottoleijonista MM-kisoissa.

Hakkarainen huolehtii siitä, että Suomen pelaajat ovat fyysisesti ja henkisesti huippuvireessä läpi turnauksen.

– Joskus hieman hymyilyttää, kun esimerkiksi joukkueen henkisestä valmennuksesta käydään keskustelua jonain erillisenä saarekkeena. Tämä on kokonaisvaltainen paketti. Harjoittelu, ravinto, lepo ja henkinen vireys kietoutuvat toisiinsa, Hakkarainen, sanoo.

Maajoukkueeseen tulee pelaajia eri sarjoista ja erilaisilla taustoilla. Toiset ovat pelanneet kauden aikana enemmän, toiset vähemmän. Jotkut pelaajat saattavat toipua vielä MM-kisojen aikanakin jostain vammasta, toiset taas ovat fyysisesti huippuiskussa.

Hakkarainen korostaa, että pelaajien taustojen tunteminen on hänelle erittäin tärkeää. Sen takia keskusteluyhteyden pelaajien kanssa pitää toimia. Hän uskoo, että moni ongelma on ratkaistavissa etukäteen, jos tieto kulkee sujuvasti.

– Pitää voida keskustella, oli asia sitten kuinka arka tahansa.

Omasta jaksamisesta ei aina ole tullut huolehdittua

Lääkärinä Hakkarainen päivystää kellon ympäri jokaisena kisapäivänä.

Hakkarainen tiedetään erittäin tunnolliseksi ja ahkeraksi mieheksi. Osa pelaajista onkin ihmetellyt vuosien varrella, ehtiikö hän nukkumaan lainkaan.

– Kiitos kysymästä. Nukun nykyään... no voi sanoa, että pääsääntöisesti normaalisti. Muutama vuosi sitten tilanne oli toinen, kun olin sitoutunut moneen eri hommaan ja matkustamista oli erittäin paljon, Hakkarainen sanoo.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat