Taksikuskille tuomio: Jätti kehitysvammaisen lapsen rappukäytävän oven eteen – lapsi järkyttyi ja alkoi pelätä koulukyytejä

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona sakkoihin taksikuskin, joka jätti kehitysvammaisen lapsen yksin kerrostalon rappukäytävän oven eteen Espoossa syksyllä 2017.

Taksikuski oli noutanut ikätasoltaan 4–5-vuotiaan kehitysvammaisen lapsen koulun iltapäivätoiminnasta.

Kuljetusyrityksen kanssa tehdyn sopimuksen mukaan lasta ei olisi saanut jättää yksin, vaan jonkun piti olla vastaanottamassa lasta taksilta.

Isä kuitenkin löysi itkuisen lapsen rappukäytävästä soiteltuaan jo koululle ja kyseltyään lapsen perään. Lapsen äidin mukaan lapsi oli tilanteesta järkyttynyt, näki pitkään painajaisia ja pelkäsi taksikyytejä.

Taksinkuljettaja kertoi saaneensa yhden päivän koulutuksen erityislasten kuljetuksiin. Hän kertoi yrittäneensä soittaa isälle, jonka puhelin oli varattu. Hän arveli mahdollisesti soittaneensa väärään numeroon.

Oikeus katsoi, että lapsi olisi tarvinnut aikuisen valvontaa, eikä kuski voinut varmistua pääseekö lapsi turvallisesti kotiin. Oikeus totesi, että kuski aiheutti vaaraa lapsen hengelle ja terveydelle ja tuomitsi tämän 50 päiväsakkoon heitteillepanosta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja