Taistelut Ukrainassa jatkuneet viime yönä – tähän mennessä kuolleiden joukossa ainakin kolme lasta

Taistelut Ukrainassa ovat jatkuneet sunnuntaiyönä.

Ukrainan pääkaupungin Kiovan lähellä on nähty varhain sunnuntaiyönä kaksi suurta räjähdystä, kertoo yhdysvaltalaisuutiskanava CNN.

Räjähdysten sijainniksi on arvioitu noin 30 kilometriä Kiovasta etelään sijaitseva Vasylkivin kaupunki, jossa sijaitsee CNN:n mukaan sotilaslentokenttä sekä useita polttoainesäiliöitä.

Mediatietojen mukaan venäläisraketti on osunut öljyvarastoon Vasylkivissa, kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Ukrainan ydinvalvontaviranomaisen mukaan yön pommitukset osuivat myös radioaktiivisen jätteen säilytyspaikkaan Kiovassa. Viraston tämänhetkisten tietojen mukaan osumasta ei ole aiheutunut vaaraa ulkopuolisille.

"Venäjän joukoilla logistisia haasteita"

Britannian puolustusministeriön tiedustelutietojen mukaan venäläisjoukot eivät ole edenneet hyökkäyksessään Ukrainaan suunnittelemallaan tavalla.

Venäläiset kärsivät "logistisista haasteista ja Ukrainan vahvasta vastarinnasta", ministeriö kertoo varhain sunnuntaina Suomen aikaa Twitterissä julkaisemassaan lyhyessä katsauksessa.

Myös Yhdysvaltain puolustusministeriöstä on kerrottu uutistoimisto AFP:lle ja uutiskanava CNN:lle, että ukrainalaisten vastarinta on ollut venäläisille odottamattoman kovaa.

Taisteluissa kuollut lähes 200 ukrainalaista

Torstaiyönä alkaneissa taisteluissa on kuollut lähes 200 ukrainalaista, kertoo Interfax-Ukraine. Kuolleiden joukossa on kolme lasta. Tämän lisäksi taisteluissa on loukkaantunut yli 1000 ukrainalaista.

Venäjä ei ole julkistanut omiin sotilaisiinsa kohdistuneita tappioita, mutta Reutersin lähteiden mukaan taisteluissa olisi tähän mennessä kuollut tai loukkaantunut lukuisia venäläissotilasta. 

Uutistoimisto Reuters viittaa Ukrainan presidentin neuvonantajalta saamiin tietoihin, joiden mukaan noin 3 500 venäläissotilasta on kuollut tai haavoittunut Venäjän hyökkäyksessä. 

Lue myös:

    Uusimmat