Mainos

Taidelainaaminen vakiinnuttanut asemansa

Kuvataiteen lainaaminen on kasvussa. Maamme suurimmasta taidelainaamosta Helsingin Rikhardinkadun kirjastosta on jo kuuden vuoden ajan voinut lainata esimerkiksi maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa. Lainasopimuksia on tehty yli 4 000 ja taidelainaamon kävijämäärä on edelleen kasvussa. Viime vuonna teoksia lainattiin ennätykselliset 11 658 kuukautta. Lainakuukausien määrä kasvoi lähes kolmanneksella edelliseen vuoteen verrattuna.

Helsingin Taiteilijaseuran ja kaupunginkirjaston yhteishankkeen idea on yksinkertainen. Taidetta lainataan melkein kuin kirjoja kirjastosta, erona on palvelun maksullisuus. Teoksia voi lainata 50-500 markan kuukausimaksulla väliaikaisesti tai teoksen voi lunastaa omaksi maksamalla lainamaksua, kunnes teoksen myyntihinta täyttyy. Useimmat asiakkaat kiintyvätkin lainateoksiin niin, että haluavat pitää ne lopullisesti.

Rikhardinkadun kirjaston taidelainaamossa on yli 200:n taiteilijan teoksia, yhteensä lainattavia töitä on yli 1 500. Taidelainaamo viettää 6-vuotisjuhlia ensi sunnuntaina.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.