Mainos

Tähtivieraana Lena Meriläinen!

Armoton flirttailija, vanhaan takertuja vai viisas opettaja? Helmen huhtikuun tähtivieras Lena Meriläinen on tähtikarttansa perusteella kaikkea tätä. Hän on löytänyt aikuisella iällään itsestään myös ”aistijan”. Tähdetkin kannustavat häntä etsimään uusia ulottuvuuksia itsestään.

Tähtitaivaalla siirrytään 20. huhtikuuta härän aikaan. Härkä on kärsivällinen ja järkkymätön luonne, joka kykenee ilmiömäiseen omistautumiseen, pitkäjänteisyyteen ja sinnikkyyteen. Sanotaan, että härkä menee vaikka läpi harmaan kiven saavuttaakseen haluamansa.

Yksi härän merkeissä syntyneitä suomalaisia on näyttelijä Lena Meriläinen. Kotikadussa Meriläinen esittää Eeva Mäkimaata, joka on kantaansa jääräpäisesti puolustava järki-ihminen. Meriläinen tunnustaa olevansa melkoinen härkäpää omassa persoonassaankin.

-Minulle on aina sanottu, että olen ihan niin kuin härät ovat: jarrut päällä, ja täytyy tuhista ja miettiä aina ennen kuin mitään tapahtuu. Ilmeisesti olen siis oikein hyvä härkä-merkin edustaja.

Meriläinen suhtautuu avoimin mielin niin horoskooppeihin kuin muihinkin elämän ilmiöihin. Hän uskaltautui viidenkympin kynnyksellä jopa ennustajalle. Hän muistelee käyntiään terapeuttisena istuntona: se oli hänen mielestään enemmän keskustelua itsensä kanssa kuin ennustajan kuuntelua.

Viime vuosina Meriläinen on huomannut, että hän on alkanut aistia herkemmin asioita, joita ei voi nähdä silmin eikä kuulla korvin.

-Minä en näe enneunia enkä muitakaan ihmeitä, mutta tunnen, että luonnossa ja lähipiirissäni on jotain muutakin kuin minä. Minua kiehtoo ajatus siitä, että olemassa on muuta elämää ja että tähdissä tapahtuu. Välillä voin myös jutskata naapuriin. Erityisesti jos on jokin hätä, pyydän apua.

”Ooksää joku?”

Lena Meriläinen on tuonut oman raikkaan lisänsä Kotikadun elämään sen alusta asti. Jo yli kymmenen vuotta jatkuneen sarjan hahmoista on tullut monille katsojille lähes ystäviä. Myös Meriläiselle löytyy jututtajia.

-Ihmiset tulevat juttelemaan ihan päivittäin – ja ne ovat kaikki mukavia juttutuokioita. Ainakin ihmiset käyvät tervehtimässä tai kysymässä, ”Oletko se sinä”. Paras oli, kun minulta kysyttiin kerran, että ”Hei, ooksää joku?” Silloin meni sormi vähäksi aikaa suuhun, että mitähän tuohon vastaisi. Sitten sanoin vain, että ”Olen!”, Meriläinen nauraa.

Katsojat sekoittavat roolihahmon ja sen näyttelijän joskus keskenään, mutta näyttelijä ei yleensä sotkeennu identiteeteissään.

-Sellaista tapahtuu, että huomaan hakevani arjessani roolihenkilön tapaa ajatella ja työstän sitä. Olen kuitenkin sen verran realistinen ihminen, että niin minulle ei käy, että yhtäkkiä huomaisin, että ”hups, enhän minä näin ajattele, tämähän on Eeva!”

Kritiikki kirpaisee

Julkisuus ja kriitikot ovat kohdelleet Lena Meriläistä vuosien saatossa lähes aina hyvin. Vuodet ovat opettaneet ottamaan vastaan negatiivisenkin palautteen. Ikävä kohtelu vaikuttaa silti jopa kolmekymmentä vuotta alalla olleeseen.

-Jos palaute on epäoikeudenmukaista, henkilökohtaista ja ilkeää, sellainen satuttaa kyllä. Pitää tietenkin aina vähän nieleskellä, kun puhutaan negatiivisesti – kivempihan se on kuulla kivoja asioita – mutta tähän ammattiin kuuluu arvostelu, ja siihen on aika paljon tottunut.

Meriläisellä on ollut Kotikadussa lukuisia nuoria ja vanhempia työtovereita. Mieleen on jäänyt erityisesti työskentely hänen äitiään esittäneen Eeva-Maija Haukisen kollegana.

-Hän on hyvin räväkkä tyyppi siviilissäkin, ja hänen kanssaan oli todella hauska tehdä työtä. Kun näytellään läheistä sukulaisuussuhdetta, äitiä ja tytärtä, se vaatii muutenkin enemmän. Sitten täytyy sanoa, että rakkaan mieheni Pertin, eli Jukka Puotilan, kanssa on aina todella ihana tehdä töitä.

Vanheneminen on vaikea paikka

Horoskooppi-härkä on nautiskelija. Sanotaan, että hän osaa tehdä laiskottelusta suorastaan suurta taidetta. Vaikka härkä-ihminen saattaa työskennellä hyvin pitkäjänteisesti saavuttaakseen haluamansa, hän uppoutuu kaikkein mieluiten fyysistä nautintoa tuoviin puuhiin.

Energisestä Lena Meriläisessä mahdollinen laiskottelun halu ei näy ulospäin. Nuorena liikunnallinen Meriläinen haaveili tanssijan urasta. Nykyään hänen sydäntään lähellä ovat muun muassa pilates ja tiibetiläinen voimistelu.

Vähän päälle viisikymppinen Meriläinen näyttää ikäistään nuoremmalta. Silti ikääntyminen harmittaa häntäkin.

-Viisikymmentä oli aika vaikea ikä täyttää. Liikun paljon ja olen suhteellisen hyvässä kunnossa, ja sitten piti todeta, että olen kohta viisikymmentä – ja sehän tarkoittaa, että olen vanha nainen! En tahtonut hyväksyä sitä ollenkaan. Sitten kun viisikymmentä tuli, ei se niin paha ollutkaan.

Meriläisellä on paljon nuoria ystäviä ja heidän seurassaan ikä unohtuu – ja korostuu.

-On hirveän vaikea mieltää sitä, että minä olen joukossa ehdottomasti se vanhin. Kun ihmettelen, miksei kukaan mene ottamaan pöydästä, ymmärrän, että kaikki odottavat, että minun pitäisi aloittaa! En miellä sitä, että minä olen tämmöinen keski-ikäinen rouva.

Syntymäpäivistä voi ottaa myös ilon irti. Meriläinen osti itselleen napakorun viisikymmenvuotislahjaksi.

-Olen aina tykännyt nuorten naisten napakoruista ja päätin, että jos saisin vatsani litteäksi niin ettei koru uppoaisi pömppömahaan, voisin hankkia korun itsekin. Kun sitten täytin viisikymmentä, hankin sellainen. Tykkään siitä kamalasti.

Tähti karttansa äärellä

Lena Meriläinen on syntynyt toukokuun puolen välin jälkeen myöhäisenä kevätiltana. Hän on tutustunut tarkan syntymäajan perusteella tehtyyn tähtikarttaansa kerran ennenkin, mutta suhtautuu uuteen tilaisuuteen uteliaasti ja innokkaasti. Keskusteltuaan Helmen astrologin, Merja Hirvisaaren, kanssa Meriläinen on lähes pyörällä päästään.

-Se oli mahtava kokemus. Sain niin paljon informaatiota ja jännää tietoa, että nyt täytyy miettiä ihan hissukseen ja lukea vielä papereita uudestaan ajan kanssa, ennen kuin kaiken voi sisäistää.

Hirvisaari kertoo, että Meriläisen kartta oli varsin ”syvällinen”. Vahvana kartalla näkyi planeetta Pluto.

-Se on planeetoista lempiystäväni, koska se opettaa viisaita asioita. Sen viesti ihmiselle on, että ”älä kiinny mihinkään niin paljon, että alkaisit pelätä sen menettämistä.” Meriläiselle kartta kertoo, että hänen tehtävänsä on kohdata itsensä niin syvällisesti, että hän pystyy opettamaan kokemansa kautta myös muita.

Meriläinen pohtii, että omassa kartassa on paljon yllättäviä asioita – eikä toisaalta mitään yllättävää. Esimerkiksi ajatus itsensä opiskelemisesta ja muiden opettamisesta on ollut Meriläisen alitajunnassa jo ennestään.

-Nyt kun olen jo yli viisikymppinen, se tuntuu ihan mahdolliselta. Minulla ei ole vielä tietoa siitä, mihin ryhtyisin, ja minulla on paljon töitä itseni kanssa. Sitä kautta, ja korostamatta sitä, että ”tätä opetan”, pystyn antamaan esimerkiksi nuoremmille ihmisille ja lapsilleni omalla kokemuksillani ja ajatuksillani toivottavasti jotain uutta.

Härän ihana kevät

Härkä on kevään ensimmäisiä merkkejä tähtikartalla. Merja Hirvisaari kertoo, että härän kevät 2007 näyttää valoisalta.

-Varmasti kaikki härät tietävät, että kaksi viime vuotta ovat olleet heille haasteellista aikaa, mutta vaikea kausi on nyt ohi ja Härkä voi huokaista helpotuksesta. Nyt on aika soveltaa vastoinkäymisten vuosien tuomia oppeja. Aika huhtikuun puolesta välistä toukokuun loppuun on ihanaa kukoistuksen vaihetta. Rakkaus elpyy, talous elpyy, ja elämä näyttää tosi hyvältä.

Härkien kannattaa lähteä hakemaan nyt myös uusia oppeja.

-Kurssit, koulut – kaikki mitä elämä härille tarjoaa – kiinni vain ja kimppuun!

Lena Meriläiselle Hirvisaari kertoo, että vaikka Härän luonteeseen kuuluu joskus lähes liiallinen omistushalu ja tarve takertua asioihin, Meriläisen täytyisi antaa asioiden mennä omalla painollaan eikä pitää niistä väkisin kiinni. Meriläinen lupaa ottaa vihjeestä vaarin.

-Se sopii minulle tällä hetkellä hyvin. Jos jostain on luovuttava, yritän olla tarraamatta kiinni, vaan katson tulevaisuuteen avoimin silmin. Minustakin tuntuu, että kaksi vuotta on ollut monella tavalla aika hankalaa aikaa minun elämässäni, mutta nyt tuntuu siltä, että valo näkyy jo.

”Armoton flirttailija”

Tähtikartta kertoo kohteestaan monenlaisia asioita. Merja Hirvisaari tietää, että myös luonteenpiirteet on kirjoitettu tähtiin syvästi.

-Astrologian paras piirre onkin, että se kertoo, millainen ihminen on ja millaiseksi hänet on tarkoitettu. Se on vain lahja, jonka tähdet ovat hänelle antaneet!

Lena Meriläisestä tiedetään julkisuudessa aika paljon, mutta jotain sellaistakin, mitä ei ole kerrottu, näkyy hänen tähtikartassaan: hän on aivan armoton flirttailija.

-Paitsi että kaikkihan sen tietävät, nauraa Meriläinen.

Teksti: Kati Hyttinen

Kuvat: MTV3 ja YLE

Kuuntele Lena Meriläisen haastattelu Novan Helmi-hetkessä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.