Tähtihyökkääjä palaa SM-liigaan – NHL-unelman tavoittelun yksinäisyys tiivistyi yhteen hetkeen: ”Tuli shokkina”

TPS-huippuvahvistus Markus Nurmi myöntää: NHL-unelman tavoittelu oli yksinäistä puuhaa: "Rajua leikkiä" 0:58
Markus Nurmi kertoi vaikeasta viime vuodesta MTV Urheilun haastattelussa.

Markus Nurmi lähti rapakon taakse tavoittelemaan NHL-paikkaa loistavan kauden 2021-2022 jälkeen. Nyt hän on palannut Suomeen ja kertoo NHL-unelman tavoittelun yksinäisyydestä.

Viime kaudella NHL-paikkaa tavoitellut Markus Nurmi palaa TPS:n paitaan Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen. Läpimurto NHL:ään jäi haaveeksi ja pelivuotta varjosti ikävä loukkaantuminen.

– Oli parempi tulla Suomeen ja halusin tulla Tepsiin, Nurmi kertoo.

NHL-unelman tavoittelu oli lopulta yksinäistä puuhaa.

– Ei ollut oikeastaan mitään muuta kuin jääkiekko. Silloin tulee vietettyä aika paljon aikaa itsensä kanssa. Sitä katsoo aika lailla Netflixiä ja makaa sängyllä, Nurmi muistelee viime kautta.

Aluksi tilanne oli erilainen, sillä tuttu mies TPS-vuosilta, Juuso Pärssinen, pelasi yhdessä Nurmen kanssa Milwaukee Admiralsin AHL-joukkueessa. Sitten Pärssinen nostettiin kuitenkin NHL-joukkue Nashville Predatorsin matkaan.

– Oltiin tekemisissä oikeastaan päivittäin ennen kuin hän lähti. Tuli shokkina, kun jäi ihan yksin. Se on aika rajua leikkiä, Nurmi sanoo.

Katso videolta, miten Nurmi avaa vuotta Pohjois-Amerikassa.

Odotukset ovat paluumuuttajan kohdalla suuret. Nurmi voitti toissa kaudella pudotuspelien pistepörssin SM-liigassa, kun TPS ylsi finaaleihin asti.

– Se rooli otetaan, mitä annetaan. Totta kai sitä haluaa pelata hyvällä tasolla.

Henkilökohtaisesti nuorukaisella on yksi tavoite vaikean viime vuoden jälkeen.

– Ehkä sellainen, että alkaisi nauttia jääkiekosta.

TPS.ssä puhaltavat uudet tuulet. VIime kaudella Jussi Ahokkaan johdolla TPS jäi runkosarjassa yhdeksänneksi ja tippui ulos jo neljännesvälierissä. Täksi kaudeksi turkulaisseuran peräsimeen vaihtui Tommi Miettinen.

– Hyvä ensivaikutelma. Peliin on tullut jonkin verran muutoksia. Koetetaan pelata rohkeampaa peliä. Enemmän painetta ja kiekolla saa tehdä enemmän asioita. Virheitä tulee, mutta niitä pyritään paikkaamaan, Nurmi analysoi TPS:n uutta pelitapaa.

Lue myös:

    Uusimmat