Mainos

Tabermann nöyränä: Kiitän elämästä

Vakavaan aivokasvaimeen sairastunut runoilija Tommy Tabermann kertoo uskovansa henkiseen voimaan, joka ihmisessä on. On pakko uskoa siihen, että sairaus voitetaan.

- Olen sitä mieltä, että minulle on annettu tämä lahja. Olen saanut elää hyvää elämää. Jos jumalat ovat minulle suosiollisia kuten uskon, otan elämän hyviin käsiin. Minä otan sen käsiini enkä pudota. Mutta jos tämä oli tässä, kiitän elämästä ja lähden ja sanon kiitos.

Tabermannin mukaan kuukauden päästä selviää, missä vaiheessa sairaus on.

- Olen nyt käynyt läpi sädehoidon ja selvisin siitä erittäin hyvin mielin. Hoito ei rasita minun mieltäni. Siksi on tärkeää, että minulla on itseni kanssa aivan täysi tasapaino. Elämä tuntuu isolta lahjalta, Tabermann kertoo MTV:n Studio55:ssä.

Hän painottaa hyvän tuulen merkitystä sairautta vastaan taistellessa. Jos ajattelee vastahakoisesti, ei parane.

Tabermann kiittää vaimoaan ja poikiaan tuesta ja rakkaudesta. Hän haluaa myös kiittää myös hoitajia, joilta hän on saanut voimaa.

- Antaisin erityisen rakkauden osoituksen syöpäklinikan sairaanhoitajille. En tiedä miten muuten kiittäisin kuin sanomalla kiitos.

Jos en ole itseni, katoan

Tommy Tabermannilta ilmestyi vuonna 1970 ensimmäinen teos Ruusuja Rosa Luxemburgille.

Runoilija aikoo juhlistaa ensi vuonna 40-vuotisjuhlavuotta uudella runoteoksella.

- Siitä tulee aika iso. Kaikki vanha on siivottu pois, minulla ei ole enää piiloa, josta ottaa vanhoja tekstejä, vaan teen nyt aivan uutta. Se, mitä on tapahtunut, tulee olemaan siellä semmoisena lankana, tunteena.

Uuden kokoelman nimikin on jo valmiina - Aamen.

Tabermann kertoo kirjoittaessaan käyvänsä läpi menneisyyttä päästäkseen siitä irti, tai sitten nykyisyys on niin tyhjää, että menneisyys on kuin aarreaitta. Hän kirjoittaa myös tulevaisuuden odotuksista, jotka usein toteutuvat jollain ihmeen tavalla.

- Vaikka kirjoitan minä, voin olla minä jonain ihan muuna ihmisenä, Tabermann toteaa.

Tabermann on julkaissut 80 teosta; romaaneja asiatekstejä ja runoja. Hän kertoo kirjoittavansa itselleen.

- Olen oma itseni koko ajan. Palaan aina itseeni, miksi olen tässä, mitä teen. En luovu siitä ikinä, muuten olisin hukassa. Jos lähtisin muille teille, katoaisin.

Katso Tommy Tabermannin haastattelu (Studio55 16.10.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.