Mainos

Syyttäjä vaatii Korsnäsin pommimiehelle pitkää rangaistusta

Korsnäsin pommiräjäytystä on alettu käsitellä Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii vaasalaismiehelle vähintään 12 vuotta vankeutta murhan yrityksestä.

Räjähdys tapahtui rivitalon autokatoksessa Korsnäsissä joulun alla. Nainen huomasi autonsa konepellillä laukun ja ojentautui nostamaan sen pois, kun se räjähti. Keski-ikäinen nainen loukkaantui erittäin vakavasti ja sai elinikäiset vammat.

Syytteen mukaan mies oli asettanut pommin laukkuun ja laukun konepellille. Haastehakemuksen mukaan pommi on sisältänyt 390-520 grammaa dynamiittia ja nauloja. Syytteen mukaan mies suunnitteli tekoa pitkään ja hänen tavoitteenaan oli tappaa nainen. Syyttäjän mukaan mies oli uhkaillut naista tappamisella aiemmin 20 kertaa.

Vuonna 1955 syntynyt mies kiistää murhayrityksen, mutta myöntää syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn. Mies myönsi aiemmin kuulusteluissa asentaneensa rakentamansa pommin autoon.

Poliisin esitutkintamateriaalista selviää, että syytetty ja pari vuotta nuorempi nainen olivat seurustelleet. Nainen oli katkaissut suhteen, jonka jälkeen mies oli alkanut uhkailla naista lähettämällä muun muassa uhkaavia tekstiviestejä. Nainen kertoi kuulusteluissa pelänneensä miestä. Hän myös osasi nimetä tekijän heti räjähdyksen jälkeen.

Jo poliisikuulusteluissa mies kiisti halunneensa tappaa naisen. Hän kertoi halunneensa vahingoittaa naista, koska oli harmissaan suhteen päättymisestä.

 

  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.