Mainos

Syyttäjä ei tyytynyt Nuorisosäätiö-tuomioon

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on ilmoittanut tyytymättömyyttään Helsingin käräjäoikeuden antamaan Nuorisosäätiö-ratkaisuun vastaaja Jukka Vihriälän tuomion osalta.

Käräjäoikeus tuomitsi Vihriälän 1,5 vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Syyttäjän vaatimus oli 2,5 vuotta ehdotonta vankeutta. Apulaisvaltakunnansyyttäjä katsoo, että rikoksen vahingollisuus ja vaarallisuus sekä Vihriälän syyllisyys edellyttävät ankarampaa rangaistusta.

Vastaaja Antti Kaikkosen osalta syyttäjä harkitsee mahdollisen vastavalituksen laatimista siinä tapauksessa, että Kaikkonen hakee muutosta itseään koskevaan ratkaisuun.

Muiden vastaajien osalta syyttäjä tyytyy käräjäoikeuden tuomioon.

Nuorisosäätiöjutussa tuomituista kolme henkilöä on ilmoittanut tyytymättömyytensä käräjäoikeuden tuomioon. He ovat Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen entinen puheenjohtaja Jukka Vihriälä ja Nuorisosäätiön entinen asiamies Seppo Pyykkönen sekä nykyinen asiamies Aki Haaro.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen ei ole ainakaan vielä ilmoittanut, mitä aikoo tehdä. Tyytymättömyyden ilmaisulla varataan mahdollisuus valittaa tuomiosta hovioikeuteen. Ilmoittamisen määräaika päättyy huomenna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.