Mainos

Syyttäjä: Ei poliisi voi kuulustella kukkaiskielellä

Ulvilan murhaoikeudenkäynnissä kuultiin tänään syyttäjän ja syytetyn kiistelyä siitä, oliko parin avioliitto surma-aikaan hajoamassa.

Murhasta syytetty leski vakuutti parin välien olleen suorastaan hämmästyttävän sopuisat. Kihlakunnansyyttäjä JarmoValkama kuitenkin tarttui lesken aiempaan kertomukseen parin riidoista sekä asunnossa olleisiin matkalaukkuihin, jotka leski oli Valkaman mukaan nostanut esiin lähteäkseen parin yhteisestä asunnosta. Lisäksi lähinnä perheen äidin käytössä olleelta kotitietokoneelta oli otettu yhteyttä useisiin kiinteistönvälittäjiin. Näihin vastaajalla ei ollut selitystä.

- Sain sen, mitä tätä päivää silmällä pitäen hainkin. Minulle oli tärkeää saada tietoa riitatilanteesta. Sen toin mielestäni oikeudelle esiin, Valkama arvioi MTV:n uutisille.

Syytetty toi oikeudessa voimallisesti esiin tuohtumuksensa ja närkästyksensa poliisin toimintaan.

Nainen sanoi oikeudelle kertoneensa surmayön riidasta aivopesun seurauksena ja tunnustaneensa teon paineen alla. Mitään uutta tai yllättävää ei Valkaman mukaan tullut ilmi.

- Kun tällaisia kuulee käräjäsalissa 25 vuotta, tällaisia näkemyksiä osaa myös odottaa. Hän on verbaalisesti hyvin älykäs ja lahjakas, hyvin asiansa päällä, Valkama kuvailee.

Syyttäjän mukaan poliisin käyttämät kuulustelumenetelmät ovat osa normaalia esitutkintaa.

- Eihän murhasta millään kukkaiskielellä voi kuulustella. Kun tutkitaan murhaa, kuulustelut pitävät sisällään tietynlaista painostusta. Oikeuden on myös arvioitava, miten uskottavia selitykset univajeesta ovat.

Huomenna oikeudessa todistavat rikospaikan aikanaan tutkineet poliisit. Heitä kuulemalla Valkama haluaa tuoda esiin sen mahdollisuuden, että jotain jäi rikospaikalla aikanaan huomioimatta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.