Syyte: Vanhempi konstaapeli tilasi dopingaineita ja tarkisti poliisin järjestelmistä jäikö kiinni

Pohjanmaan poliisilaitoksella työskentelevän vanhemman konstaapelin syytetään tilanneen postitse dopingaineita. Sen jälkeen hän yritti tarkistaa poliisin tietojärjestelmistä mahdollista kiinnijäämistään. Asia selviää tänään julkiseksi tulleesta haastehakemuksesta.

Poliisimiestä syytetään lievästä dopingrikoksesta tämän tilattua postin kautta itselleen ulkomailta 20 testosteroniampullia, jotka jäivät postitullin haaviin.

Tämän jälkeen mies teki syytteen mukaan kaksi itseään koskevaa hakua poliisiasiain tietojärjestelmästä. Hän ei kuitenkaan saanut tietoa rikosilmoituksesta, sillä se kirjattiin vasta hakujen jälkeisenä päivänä. Tältä osin miestä syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta tai vaihtoehtoisesti tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Vanhempi konstaapeli on tunnustanut esitutkinnassa tilanneensa dopingaineita ja myöntänyt tehneensä itseään koskevat haut poliisin järjestelmistä. Hän kuitenkin kiistää rikoksen hakujen osalta, koska ne liittyivät hänen mukaansa virkatehtävien hoitamiseen.

Syyttäjä vaatii miehelle sakkorangaistusta. 

Huomenta Suomessa keskusteltiin elokuussa kuntodopingista.

8:39

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja