Mainos

"Syyriassa meneillään kansanmurha"

Suomessa 18 vuotta asunut, päivittäin Syyrian-tilannetta seuraava Mahana Albassar arvioi, että aamun iskut Syyrian hallintoa vastaan tulevat jatkumaan.

– Tämä pitäisi herättää kansainvälisellä tasolla siihen, että syyrialaisilla on hätä. Pitäisi puuttua siihen asiaan, Albassar sanoo.

Albassarin mielestä esimerkiksi YK on seurannut Syyrian tilannetta sivusta liian pitkään, vaikka kansa on ollut kaduilla jo kahdeksan kuukautta. Albassar nimittää kotimaansa tilannetta kansanmurhaksi, ja vaatii kansainväliseltä yhteisöltä pikaisia toimia.

Suomen Lähi-idän instituutin johtaja Ari Kerkkänen kuitenkin tyrmää esimerkiksi Libyan kaltaisen aseellisen väliintulon mahdollisuuden. Syynä on Syyrian tulenherkkä sijainti.

– Kaikki poliittiset muutokset, tapahtumat Syyriassa heijastuvat jollakin tavalla Libanonin hyvin herkkään sisäpoliittiseen tilanteeseen. Se saattaisi johtaa sisällissotaan jopa Libanonissa, Kerkkänen toteaa.

– Kuinka Iran tähän suhtautuisi, sitä ei tiedetä. Myös Turkki olisi Nato-jäsenenä tällaisen kansainvälisen intervention osapuoli, mikä taas saattaisi johtaa sotatilaan Syyrian ja Turkin välillä.

YK:n mukaan Syyrian väkivaltaisuuksissa on kuollut yli 3500 ihmistä.

Katso Aino Huilajan juttu (Seitsemän uutiset 20.11.2011)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.