Mainos

Arabiliitto pitää kriisikokouksen Syyrian tilanteesta

Arabiliiton ulkoministerit kokoontuvat torstaina kriisikokoukseen keskustelemaan Syyrian tilanteesta. Liitto on jo erottanut Syyrian väliaikaisesti jäsenyydestään ja pitää kiinni aikeistaan lähettää tarkkailijaryhmä Syyriaan.

Arabiliitto ja Syyria sopivat marraskuun alussa, että Syyria vetää sotilaansa kaupungeista, joissa on pidetty hallituksen vastaisia mielenosoituksia. Lisäksi Syyrian piti vapauttaa mielenosoituksissa pidätetyt vangit, sallia tarkkailijoille ja lehdistölle vapaa pääsy maahan ja neuvotella opposition kanssa.

Sopimuksen täyttämisen takaraja oli viime yönä, mutta väkivaltaisuudet ovat yhä jatkuneet. Viikonlopun aikana on kuollut ainakin 20 ihmistä.

Määräajan umpeutumisesta ja Arabiliiton uhkailuista huolimatta presidentti Bashar al-Assad ei näytä taipuvan vaan vakuuttaa jatkavansa iskuja toisinajattelijoita vastaan.

– Yritykset Syyrian lannistamiseksi jatkuvat, mutta Syyria ei taivu, presidentti vannoo brittiläisen Sunday Times -lehden haastattelussa.

Nykyhallinnon vastustajat ovat iskeneet nyt ensi kerran Damaskoksessa. Hallitsevan Baath-puolueen rakennukseen osui aamulla ainakin kaksi kranaattia. Rakennuksen uskotaan olleen iskun aikaan tyhjillään.

Katso Aino Huilajan juttu (Seitsemän uutiset 20.11.2011)

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.