Mainos

Sytytysainetta, kissa piiloon, puoliso tajuttomaksi – näin yksityiskohtaisesti nainen suunnitteli perheensä surmaa

Ilomantsilaisnainen valmisteli perheensä surmaamista, katsoi Pohjois-Karjalan käräjäoikeus.

MTV Uutiset kertoi viime kuussa naisesta, joka menetti kolme lastaan perhesurman uhreina. Katso video:

0:30

Oikeus ei kuitenkaan antanut asiasta tässä vaiheessa rangaistusta, vaan naisen mielentila määrättiin ensin tutkittavaksi. Nainen on kärsinyt toistuvan masennuksen vaikeasta masennusjaksosta ilman psykoottisia oireita.

– Hänen tuottamistaan kirjoituksista ilmenee, ettei hän ole kyennyt näkemään muuta ratkaisua ongelmiinsa kuin läheistensä ja itsensä surmaamisen. Tähän nähden [naisen] sairaus on voinut vaikuttaa siihen, että hän on päätynyt tekemään rikokset.

Nainen määrättiin pidettäväksi yhä vangittuna.

Harjoitteli myös muita surmaamistapoja

Nainen oli harkinnut ja myös harjoitellut myös muita tekotapoja läheistensä murhaamiseksi.

– Hän on muun ohessa harkinnut kallioon törmäämistä autolla ja sitä varten harjoitellut auton matkustajana istuvan henkilön turvavyön avaamista tämän huomaamatta, oikeuden asiakirjoissa kerrotaan.

Lopulta nainen päätyi surmaamaan perheensä polttamalla asunnon. Häneltä takavarikoitiin vihko, jossa oli kaksi täyttä sivua tekstiä, jossa suunniteltiin perheen surmaa. Nainen oli muun muassa kertonut selvitelleensä tulipalon etenemisnopeutta.

"Vihkoon kirjatussa suunnitelmassa on suunniteltu muun ohessa pyykin pesemättä jättäminen sytytysmateriaalin saamiseksi, romuhuoneen ikkunan auki jättäminen ilman saamiseksi tulelle, ovien lukitseminen, kaihtimien sulkeminen tulipalon ulkoa havaitsemisen viivyttämiseksi, mattojen siirto palomateriaaliksi lähemmäs sytytyskohteita, kissan siirtäminen romuhuoneeseen sen taholta tapahtuvan herättämisen välttämiseksi, tulien sytyttäminen poistumisreiteille poistumisen estämiseksi ja sytytysmateriaalin asettaminen talon rakenteisiin kiinni tulen tarttumiseksi rakenteisiin, lyöntivälineen varaaminen [naisen puolison] tainnuttamiseksi tämän nukkuessa ja menettely mahdollisimman suuren savumäärän aikaan saamiseksi."

Lastensuojelu esti teon

Nainen oli hankkinut tekoa varten kaksi litraa Lasol 100 -nestettä ja saattanut asunnon palohälyttimet ja häkävaroittimen toimintakyvyttömäksi.

Naiselle oli merkityksellistä, että hänen perheensä kuolee yhtäaikaisesti hänen kanssaan. Sosiaaliviranomaiset kuitenkin saivat tiedon naisen aikeista, ja näiden toiminta vaikeutti henkirikoksen tekemistä.

– Rikokset ovat ilmeisesti jääneet toteutumatta lastensuojeluviranomaisen toiminnan takia, oikeus katsoi. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja