Syrjäyttääkö Blu-ray vanhat DVD-laitteet?

Kuluttajat ovat ihmeissään markkinoille tulleiden uusien tallennusstandardien, välineiden ja tv-formaattien kanssa. Mitä kannattaa ostaa ja mitä taas ei? Voiko vanhoja vempaimia yhdistää uusiin hankintoihin vai pitääkö uusia koko kalusto?

Uutisvälineet ovat viime päivinä toitottaneet, että teräväpiirtoformaattien välinen sota on vihdoin ohi. Sonyn Blu-ray voitti Toshiban HD DVD:n. Entäs sitten? Kuluttaja on ihan ymmällään, mistä on kysymys.....

Kuluttajalla on nyt kaksi mahdollisuutta:

Hän joko pitää vanhan dvd-laitteensa ja televisionsa digilaitteineen tai sitten hankkii uuden Blu-rayn ellei hänellä sitten ole jo uutta HD DVD -laitetta. Halvin tapa on olla hankkimatta mitään uutta.

Vanhalla DVD-laitteella voi katsella vanhoja DVD-materiaaleja, muttei uusia Blue-ray:n tai HD DVD:n materiaaleja. Katselulaitteena käy edelleen vanha televisio.

Uudella teräväpiirtoformaatilla voi katsella vanhoja DVD-materiaaleja, vaikkeivät ne näykään niin selkeinä kuin uudet Blu-ray- tai HD DVD -materiaalit. Katseluun on paras hankkia teräväpiirtotelevisio, jonka erottelukyky on aiempiin järjestelmiin verrattuna noin kaksinkertainen. Uusien teräväpiirtoformaattien katseluun kannattaa hankkia teräväpiirtotelevisio, tarjolla on joko HD-ready-televisioita tai FULL -HD -televisioita.

Jotta uudesta Blu-raysta saa kunnon kuvaa, kannattaa hankkia terävämmmän kuvan omaava FULL -HD -tv. Suomen markkinoilla Blu-ray- ja HD DVD -soittimet ovat olleet myynnissä reilun vuoden ajan.

Blu-ray antanee uutta puhtia teräväpiirtoelokuvien markkinoille

Koko digitaalinen maailma on parhaillaan siirtymässä kohti teräväpiirtojärjestelmiä. Televisiot, tietokoneet, pelit ja elokuvat käyttävät tulevaisuudessa kuvastandardeja, jotka tuottavat hyvin tarkkaa teräväpiirtokuvaa. Niiden katsomiseen tarvitaan laite, joka pystyy toistamaan sen.

Nykyisin käytössä oleville cd- ja dvd-levyille tieto tallennetaan ja luetaan optisesti eli valolla, johon käytetään punaista laseria.

Blu-ray- ja HD DVD -levyjen lukemiseen käytetään lyhytaaltopituista sinistä laseria, joka mahdollistaa paljon nykyistä suuremman tietomäärän tallentamisen levylle.

Lue myös:

    Uusimmat