Mainos

Syötkö kasviksia puoli kiloa päivässä?

Suomalaisten kasvisten kulutus on edelleen vähäisempää kuin monissa muissa EU-maissa. Keskivertosuomalainen syö päivittäin kasviksia 350 grammaa, mutta vastaavassa ajassa esimerkiksi espanjalainen popsii 700 grammaa ja kreikkalainen jopa 1200 grammaa kasviksia. Lisääntyneestä kasvisten käytöstä on kiistatonta hyötyä monien kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Asiantuntijoiden mukaan jopa kolmannes syöpätapauksista voitaisiin välttää syömällä enemmän kasviksia. Runsas kasvisten käyttö helpottaa myös verenpaineen ja sydän- ja verisuonisairauksien aiheuttamia ongelmia sekä painonhallintaa.

Kasviksia joka aterialle

Käytännössä puolen kilon kasvisannos tarkoittaa sitä, että päivän pääaterioiden ja välipalojen yhteydessä tulisi syödä vähintään kuusi 80 gramman kasvisannosta. Tämän lisäksi on suositeltavaa syödä 2 - 5 perunaa päivittäin.

Päivän kasvismäärän saa helposti kokoon, kun perinteisiä pääruokiakin muuntelee lisäämällä niihin kasviksia. Esimerkiksi makaronilaatikko muuttuu paremman makuiseksi ja näköiseksi kun joukkoon laitetaan valmistusvaiheessa juuresraastetta, tuoreyrttejä ja tomaatteja. Kun valmis ruoka vielä tarjoillaan salaatin tai lämpimien kasvisten kanssa, päivän kasvismäärästä on jo puolet koossa. (Mtv3-Finfood)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.