Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Syömmekö tulevaisuudessa pelkkiä hybridejä?

Välipala-ateria
Välipala-ateriaCopyright MTV Oy 2002/Lihatiedotus kuvaa
Julkaistu 28.07.2003 14:55

Keskiverto eurooppalainen syö 4,5 kertaa päivässä ja välipalat kattavat noin 40 prosenttia tästä syömisestä. Näihin tuloksiin on päässyt brittiläinen Datamonitor tutkimuksessaan. Sen mukaan elintarviketeollisuuden olisi kehitettävä lisää terveellisiä vaihtoehtoja välipaloiksi, koska aterioiden välissä syöminen on juurtunut olennaiseksi osaksi eurooppalaista syömäkulttuuria. Ratkaisuksi ehdotetaan jonkinlaisia aterian ja välipalan välimuotoja eli hybridejä sopimaan nykyaikaisiin ruokailutapoihin.

Datamonitorin mukaan kodin ulkopuolella syömisen odotetaan kasvavan tasaisesti tulevina vuosina. Myös tämä lisää painetta elintarvikekaupalle kilpailussa esimerkiksi pikaruokapaikkojen kanssa. Kuluttajan tulee saada tuotteita, joita on helppoa nauttia kodin ulkopuolella epäperinteisissä ruokailutilanteissa.

Yhdeksi syyksi pienten välipala-aterioiden yleistymiseen pidetään kiireistä elämäntapaa, jossa ei ole aikaa perinteiselle ruuanvalmistukselle ja -nauttimiselle. Myös ydinperheiden väheneminen ja lisääntyvä vapaa-ajan tehokäyttö on Datamonitorin tutkimuksen mukaan syinä välipalasyömisen lisääntymiseen.

(Mtv3-Finfood)

Lisää aiheesta:

Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen
Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli
Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä
Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja
Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan
Huijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen

  • Eilen20:37
    Ihmissuhteet

    Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

  • Eilen18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan