Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Syömmekö tulevaisuudessa pelkkiä hybridejä?

Välipala-ateria
Välipala-ateriaCopyright MTV Oy 2002/Lihatiedotus kuvaa
Julkaistu 28.07.2003 14:55

Keskiverto eurooppalainen syö 4,5 kertaa päivässä ja välipalat kattavat noin 40 prosenttia tästä syömisestä. Näihin tuloksiin on päässyt brittiläinen Datamonitor tutkimuksessaan. Sen mukaan elintarviketeollisuuden olisi kehitettävä lisää terveellisiä vaihtoehtoja välipaloiksi, koska aterioiden välissä syöminen on juurtunut olennaiseksi osaksi eurooppalaista syömäkulttuuria. Ratkaisuksi ehdotetaan jonkinlaisia aterian ja välipalan välimuotoja eli hybridejä sopimaan nykyaikaisiin ruokailutapoihin.

Datamonitorin mukaan kodin ulkopuolella syömisen odotetaan kasvavan tasaisesti tulevina vuosina. Myös tämä lisää painetta elintarvikekaupalle kilpailussa esimerkiksi pikaruokapaikkojen kanssa. Kuluttajan tulee saada tuotteita, joita on helppoa nauttia kodin ulkopuolella epäperinteisissä ruokailutilanteissa.

Yhdeksi syyksi pienten välipala-aterioiden yleistymiseen pidetään kiireistä elämäntapaa, jossa ei ole aikaa perinteiselle ruuanvalmistukselle ja -nauttimiselle. Myös ydinperheiden väheneminen ja lisääntyvä vapaa-ajan tehokäyttö on Datamonitorin tutkimuksen mukaan syinä välipalasyömisen lisääntymiseen.

(Mtv3-Finfood)

Lisää aiheesta:

Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa
Nikotiinipussien käyttö yleistynyt hälyttävästi Suomen nuorilla: "Ostamisen ikäraja kiireellisesti 20 vuoteen"
Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!
"Painajaismainen" hiivasieni leviää maailmalla – mikä on Suomen tilanne?
Arkkipiispa ja professori kertovat, miten tunnistaa hyvän ja pahan: "Kansan syvissä riveissä piilee totuus"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 09:08
    Nikotiinipussit

    Nikotiinipussien käyttö yleistynyt hälyttävästi Suomen nuorilla: "Ostamisen ikäraja kiireellisesti 20 vuoteen"

  • 07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 06:29
    Infektiot

    "Painajaismainen" hiivasieni leviää maailmalla – mikä on Suomen tilanne?