Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Syömmekö tulevaisuudessa pelkkiä hybridejä?

Välipala-ateria
Välipala-ateriaCopyright MTV Oy 2002/Lihatiedotus kuvaa
Julkaistu 28.07.2003 14:55

Keskiverto eurooppalainen syö 4,5 kertaa päivässä ja välipalat kattavat noin 40 prosenttia tästä syömisestä. Näihin tuloksiin on päässyt brittiläinen Datamonitor tutkimuksessaan. Sen mukaan elintarviketeollisuuden olisi kehitettävä lisää terveellisiä vaihtoehtoja välipaloiksi, koska aterioiden välissä syöminen on juurtunut olennaiseksi osaksi eurooppalaista syömäkulttuuria. Ratkaisuksi ehdotetaan jonkinlaisia aterian ja välipalan välimuotoja eli hybridejä sopimaan nykyaikaisiin ruokailutapoihin.

Datamonitorin mukaan kodin ulkopuolella syömisen odotetaan kasvavan tasaisesti tulevina vuosina. Myös tämä lisää painetta elintarvikekaupalle kilpailussa esimerkiksi pikaruokapaikkojen kanssa. Kuluttajan tulee saada tuotteita, joita on helppoa nauttia kodin ulkopuolella epäperinteisissä ruokailutilanteissa.

Yhdeksi syyksi pienten välipala-aterioiden yleistymiseen pidetään kiireistä elämäntapaa, jossa ei ole aikaa perinteiselle ruuanvalmistukselle ja -nauttimiselle. Myös ydinperheiden väheneminen ja lisääntyvä vapaa-ajan tehokäyttö on Datamonitorin tutkimuksen mukaan syinä välipalasyömisen lisääntymiseen.

(Mtv3-Finfood)

Lisää aiheesta:

1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi
Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää
Antibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi
Saako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisi
Pieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nyt
Yhdysvaltalaiselta biohakkerilta outo neuvo saunojille – "Suomalaisellehan se olisi ihan älytön ajatus"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:12
    Ehkäisy

    1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi

  • 06:29
    Ruoka

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • 00:15
    Sairaudet ja taudit

    Antibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi

  • Eilen19:21
    Pyöräily

    Saako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisi

  • Eilen19:15
    Lääketiede

    Pieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nyt