Syö näitä ruokia ja laihdu!

Enää ei tarvitse yrittää näännyttää itseään laihtuakseen. Voit itse asiassa syödä enemmän ja silti pudottaa painoa. Valitse vain oikeat ruoat, jotka auttavat polttamaan kaloreita ja hillitsemään pohjatonta ruokahalua.

Pihvi

Vaikka pihvillä onkin maine dieetin pilaajana, se saattaa oikeastaan auttaa painon pudotuksessa. The American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan naiset, jotka pitivät punaisen lihan ruokavaliossaan, laihtuivat enemmän kuin ne, jotka saivat ruokavaliostaan yhtä paljon kaloreita, mutta eivät syöneet punaista lihaa.

– Pihvin proteiinit auttavat säilyttämään lihasmassaa painon putoamisen aikana, kertoo tutkimuksen suorittanut Manny Noakes.

Kananmuna

Syö kananmunaa keltuaisineen. Kananmuna ei vahingoita sydäntäsi, mutta voi auttaa laihduttamisessa. Vähäkalorisella dieetillä olleet naiset, jotka söivät päivittäin aamupalaksi paahtoleipää, kananmunaa ja hilloa, laihtuivat kaksi kertaa enemmän kuin naiset, jotka söivät yhtä monta kaloria sisältävän aamupalan, mutta ilman kananmunaa. Näin kertoo louisianalaisen yliopiston tekemä tutkimus.

– Kananmunan proteiinit ovat täyttäviä, joten päivän mittaan tulee syötyä vähemmän, 101 Foods That Could Save Your Life -kirjan kirjoittanut David Grotto selittää.

Kaura

– Kaurapuuro tekee kylläisemmäksi kuin mikään ruoka. Toisin kuin muut hiilihydraatit, kaura sulaa hitaasti, joten se ei vaikuta juurikaan verensokeriin, Grotto kertoo.

Linssit

Linssit ovat todellinen vatsanlitistäjä.

– Niissä on paljon proteiinia sekä liukenevaa kuitua eli kahta ravintoainetta, jotka saavat verensokerin tasaantumaan, kertoo The F-Factor Diet -kirjan kirjoittanut Tanya Zuckerbrot.

– Linssien syöminen auttaa estämään insuliinipiikkejä, jotka aiheuttavat ylimääräisen rasvan kerääntymistä erityisesti vatsan seudulle.

Goji-marjat

Nämä sitkeät ja kirpeät marjat pitävät nälkää aisoissa paremmin kuin muut marjat tai hedelmät. Goji-marjoissa on 18 erilaista aminohappoa, jotka tekevät niistä yllättävän proteiinin lähteen. Goji-marjoissa on myös enemmän beetakaroteenia kuin porkkanoissa. Napostele näitä marjoja päivällä ja selviät helposti päivälliseen asti. Ruokalusikallisessa goji-marjoja on vain 35 kaloria.

Omenat

Penn Saten yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan omena päivässä pitää painon nousun kaukana. Ne, jotka söivät omenan ennen pasta-annosta, söivät vähemmän kaloreita kaiken kaikkiaan kuin ne, jotka söivät jotain muuta. Omenoissa on paljon kuitua, joten ne ovat täyttäviä. Omenoiden antioksidantit saattavat myös estää omenanmuotoisen vartalon aiheuttamia aineenvaihduntaongelmia.

MTV3/Helmi

Lähde: self.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja