Synkkä tilanne EM-jatkopeleissä: kummankaan maan fanit eivät pääse paikalle – ”Minusta tässä ei ole mitään järkeä”

Itävallan selviytyminen jalkapallon EM-kisojen neljännesvälieriin on kaksijakoinen asia maajoukkueen intohimoisille kannattajille. He eivät nimittäin pääse paikalle seuraamaan ottelua Lontoon Wembleylle. Sama pätee vastustaja Italian kannattajiin.

A-lohkon voiton napannut Italia kohtaa C-lohkon kakkosen Itävallan Lontoossa lauantaina. EM-kisojen jatkopelien järjestäjäkaupungit olivat jo ennakolta tiedossa. Näin esimerkiksi Tanska pelaa nyt oman ottelunsa Amsterdamissa, kun taas sen pääkaupunki Kööpenhamina järjestää Kroatian ja tänään päättyvän E-lohkon kakkosen välisen ottelun.

Itävallan ja Italian ottelun osuminen Lontoon Wembleylle oli tyhjä arpa molempien maiden kannattajille. Kummatkaan eivät nimittäin voi matkustaa Isoon-Britanniaan ilman kymmenen päivän pakollista karanteenia.

– Stadionilla ei tule olemaan lainkaan itävaltalaisia faneja, eikä myöskään italialaisia. Minusta tässä ei ole mitään järkeä, tuskaili Itävallan maajoukkuevalmentaja Franco Foda.

Itävallalle jatkopaikka oli historiallinen. Maa ei nimittäin ollut ennen tätä voittanut ainuttakaan EM-kisojen ottelua ennen Pohjois-Makedonian ja Ukrainan kaatamista alkulohkossa.

Myös Itävallan ulkoministeriö on jyrkästi varoittanut matkustamasta Britanniaan. Valmentaja Foda toivoisi edelleen jopa ottelun siirtämistä muualle.

– Toivon fanien kannalta, että tälle löytyisi ratkaisu. Yksi vaihtoehto olisi vaihtaa pelipaikkaa. Toivoisin mahdollisimman monen fanin pääsevän paikalle, Foda sanoi.

Samaan aikaan Italiassa toivotaan jo EM-loppuottelun siirtämistä Lontoosta Roomaan. Pääministeri Mario Draghi ehdotti siirtoa Britannian pahenevan koronavirustilanteen takia.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja