Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Syksyinen keitto 17.10.2001

Julkaistu 16.10.2001 18:29

Toim. Kati Nappa

n. 1 ½ l vettä + 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
pala (100 g) lanttua
pala (100 g) palsternakkaa
pala (100 g) selleriä
3-4 porkkanaa
½ -1 purjo
(4-6 perunaa)
½ -1 kiinankaali
runsas ½ l suppilovahveroita
500 g siskonmakkaroita
mustapippuria
persiljaa

1. Leikkaa kuoritut lanttu, selleri ja palsternakka kuutioiksi, porkkanat penneiksi ja huuhdottu purjo renkaiksi. Ota purjon vihreä osa erikseen ja lisää se keittoon vasta myöhemmin.
2. Kuumenna vesi ja kasviskuutiot kiehuvaksi ja lisää joukkoon kasvikset. Keitä hetken aikaa.
3. Kuori sillä aikaa perunat ja kuutioi ne ja lisää keittoon.
4. Lisää myös pilkotut sienet.
5. Huuhdo kiinankaali hyvin ja leikkaa se suikaleiksi ja lisää se sekä purjon vihreä osa hetken pääsät keittoon ja anna kiehua vielä runsaat 5 minuuttia.
6. Leikkaa siskonmakkarat saksilla pätkiksi ja lisää keittoon. Keitä muutama minuutti kunnes siskonmakkaratkin ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää joukkoon rouhittua mustapippuria ja runsaasti hienonnettua persiljaa.
7. Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.
8. Jos et satu saamaan kaupasta siskonmakkaroita, valmista keitto lenkkimakkarasta tai broilerisuikaleista (300 g:n pakkaus).

Lisää aiheesta:

Löytyykö kotoasi näitä vanhoja jouluesineitä? Voit tehdä mojovan tilinNäitä asioita et tiennyt tarvitsevasi: Laamahousut räjäyttivät potin somessa!Taudit kaatavat nyt kansaa sänkyyn: Kolme keinoa, joilla helpotat oireitaTippurin hoitoon läpimurtoJoulukinkku voi epäonnistua jo ennen uunia – ethän tee näin?Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 07:08
    Joulu

    Löytyykö kotoasi näitä vanhoja jouluesineitä? Voit tehdä mojovan tilin

  • 06:49
    Retro

    Näitä asioita et tiennyt tarvitsevasi: Laamahousut räjäyttivät potin somessa!

  • Eilen18:58
    Flunssa

    Taudit kaatavat nyt kansaa sänkyyn: Kolme keinoa, joilla helpotat oireita

  • Eilen17:32
    Sairaudet ja taudit

    Tippurin hoitoon läpimurto

  • Eilen16:43
    Jouluruoka

    Joulukinkku voi epäonnistua jo ennen uunia – ethän tee näin?