Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Syksyinen keitto 17.10.2001

Julkaistu 16.10.2001 18:29

Toim. Kati Nappa

n. 1 ½ l vettä + 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
pala (100 g) lanttua
pala (100 g) palsternakkaa
pala (100 g) selleriä
3-4 porkkanaa
½ -1 purjo
(4-6 perunaa)
½ -1 kiinankaali
runsas ½ l suppilovahveroita
500 g siskonmakkaroita
mustapippuria
persiljaa

1. Leikkaa kuoritut lanttu, selleri ja palsternakka kuutioiksi, porkkanat penneiksi ja huuhdottu purjo renkaiksi. Ota purjon vihreä osa erikseen ja lisää se keittoon vasta myöhemmin.
2. Kuumenna vesi ja kasviskuutiot kiehuvaksi ja lisää joukkoon kasvikset. Keitä hetken aikaa.
3. Kuori sillä aikaa perunat ja kuutioi ne ja lisää keittoon.
4. Lisää myös pilkotut sienet.
5. Huuhdo kiinankaali hyvin ja leikkaa se suikaleiksi ja lisää se sekä purjon vihreä osa hetken pääsät keittoon ja anna kiehua vielä runsaat 5 minuuttia.
6. Leikkaa siskonmakkarat saksilla pätkiksi ja lisää keittoon. Keitä muutama minuutti kunnes siskonmakkaratkin ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää joukkoon rouhittua mustapippuria ja runsaasti hienonnettua persiljaa.
7. Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.
8. Jos et satu saamaan kaupasta siskonmakkaroita, valmista keitto lenkkimakkarasta tai broilerisuikaleista (300 g:n pakkaus).

Lisää aiheesta:

Pasta kypsäksi minuutissa! Alkuvalmistelut lyhentävät keittoaikaa huomattavastiKanadalaiskokki teki poikkeuksellisen voileivän – pääsi suorituksellaan ennätystenkirjaanÄlä pese käsiäsi heti, kun olet levittänyt kipugeeliä – "Suurin virhe on, jos..."Tästä terveysseikasta matkailijoiden olisi hyvä olla tietoinen: "Kukaan ei tiedä kantavansa sitä"Syötkö tarpeeksi terveellisesti? Tarkista ravitsemusterapeutin listastaTämä on sähköautojen "Akilleen kantapää" talvisin – "Tulee aika monelle yllätyksenä"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:52
    Ruokaniksit

    Pasta kypsäksi minuutissa! Alkuvalmistelut lyhentävät keittoaikaa huomattavasti

  • Eilen16:20
    Ruoka

    Kanadalaiskokki teki poikkeuksellisen voileivän – pääsi suorituksellaan ennätystenkirjaan

  • Eilen12:37
    Lääkkeet

    Älä pese käsiäsi heti, kun olet levittänyt kipugeeliä – "Suurin virhe on, jos..."

  • Eilen09:39
    Lääketiede

    Tästä terveysseikasta matkailijoiden olisi hyvä olla tietoinen: "Kukaan ei tiedä kantavansa sitä"

  • Eilen06:55
    Ravitsemus

    Syötkö tarpeeksi terveellisesti? Tarkista ravitsemusterapeutin listasta