Mainos

Syksyinen keitto 17.10.2001

Toim. Kati Nappa

n. 1 ½ l vettä + 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
pala (100 g) lanttua
pala (100 g) palsternakkaa
pala (100 g) selleriä
3-4 porkkanaa
½ -1 purjo
(4-6 perunaa)
½ -1 kiinankaali
runsas ½ l suppilovahveroita
500 g siskonmakkaroita
mustapippuria
persiljaa

1. Leikkaa kuoritut lanttu, selleri ja palsternakka kuutioiksi, porkkanat penneiksi ja huuhdottu purjo renkaiksi. Ota purjon vihreä osa erikseen ja lisää se keittoon vasta myöhemmin.
2. Kuumenna vesi ja kasviskuutiot kiehuvaksi ja lisää joukkoon kasvikset. Keitä hetken aikaa.
3. Kuori sillä aikaa perunat ja kuutioi ne ja lisää keittoon.
4. Lisää myös pilkotut sienet.
5. Huuhdo kiinankaali hyvin ja leikkaa se suikaleiksi ja lisää se sekä purjon vihreä osa hetken pääsät keittoon ja anna kiehua vielä runsaat 5 minuuttia.
6. Leikkaa siskonmakkarat saksilla pätkiksi ja lisää keittoon. Keitä muutama minuutti kunnes siskonmakkaratkin ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää joukkoon rouhittua mustapippuria ja runsaasti hienonnettua persiljaa.
7. Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.
8. Jos et satu saamaan kaupasta siskonmakkaroita, valmista keitto lenkkimakkarasta tai broilerisuikaleista (300 g:n pakkaus).

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.