Syksyinen juures-jauhelihapata ja kevyt puolukkavaahto 9.9.1999

Toimittaja Sonja Blåberg

1 pieni lanttu
2 porkkanaa pala kaalia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 dl lihalientä
400 g jauhelihaa
suolaa
sitruunapippuria
2 tl yrttisekoitusta
1/2 rkl piparjuurta

Pinnalle:


persiljaa

Lisäkkeeksi:


ranskankermaa

Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi ja kuullota raasteita öljyssä suuressa pannussa. Kaada lihaliemi päälle ja kypsennä kasviksia kannen alla noin 10 minuuttia.

Ruskista jauheliha pannussa ja sekoita se juureksiin. Lisää mausteet ja hauduta vielä jonkin aikaa. Ripottele pinnalle persiljasilppua. Tarjoa keitettyjen perunoiden, ranskankerman ja raikkaan salaatin kera.

Kevyt puolukkavaahto


3 dl puolukkamehua
3 liivatelehteä
(sokeria)
puolukoita
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia. Kiehauta 1 dl puolukkamehua ja sulata siihen liotetut ja kuivaksi puristetut liivatelehdet. Yhdistä liivatelehtiseos ja loppu mehu. Anna jäähtyä, muttei aivan hyytyneeksi. Vatkaa seoksesta kuohkeaa sähkövatkaimella. Koristele puolukoilla.

Lue myös:

    Uusimmat