Mainos

Sydneyn eläintarhan pieni virtahepo selvisi sittenkin - katso video

Tarongan eläintarhan virtahepovauva ei ole millänsäkään kameroiden räiskeestä, vaan hotkaisee pienen suunsa täyteen lounasta ja astuu kiltisti kylpyyn.

Harvinaisen pygmivirtahevon poikanen syntyi kolme viikkoa sitten, mutta aluksi sen elämä oli pelkkää kamppailua. Pikku hippo painoi syntyessään alle neljä kiloa.

- Vaikean synnytyksen vuoksi poikanen taisteli elämästään, kertoo eläintenhoitaja Renae Zammit. - Poikanen oli heikko. Jos emme olisi ryhtyneet hoitamaan sitä, eläin ei olisi selviytynyt.

Tyttövirtahepo saikin nimen Monifa, joka tarkoittaa nigeriaksi "onnekasta". Nyt se painaa jo kuusi kiloa, mutta päästä häntään mitattuna sillä on yhä pituutta vain alle 50 senttimetriä. Joka päivä eläin kuitenkin voimistuu, syö enemmän ja saa painoa lisää.

Hoitajat ovat valvoneet pienokaisen elämää vuorokaudet ympäri, sillä se tarvitsee äidinmaidonkorviketta säännöllisesti vielä useita viikkoja.

Kaikkiaan eläintarhan historiassa on syntynyt neljä pygmivirtahepoa, mutta Monifa on ensimmäinen vastasyntynyt 23 vuoteen.

Länsi-Afrikassa elävät pygmivirtahevot ovat erittäin uhanalaisia ja niitä on maailmassa enää vain alle 3000 yksilöä. Täysikasvuisena kompaktit hipot ovat kooltaan viidesosa tavallisista virtahevoista.

(MTV3)

(AP:n kuvaa)

Katso kuvat hellyttävästä hippovauvasta(Sydney Morning Heraldin sivut)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.