Joulu lähestyy ja siihen kuuluu monille pullan leivonta. Voit leipoa pulla- ja piparitaikinan itse tai päästä hieman helpommalla käyttämällä pakaste-valmistaikinoita. Ohessa ohje Sydänpiparipullille: kohonneen pullan päälle laitetaan sydänpipari ennen paistoa eli pulla paistetaan piparin kanssa yhtä aikaa unissa. Lisää näköä pullalle saa koristelemalla sen kirsikalla ja raesokerilla ennen paistoa.
Sydänpiparipullat
- n. 30 kpl
- 2 pkt Pullataikinaa (2 x 600 g = 12 levyä) tai ½ litran nesteannokseen tehty pullataikina (ks. ohje alla)
- 1 pkt Piparitaikinaa tai Piparkakkutaikinaa (500 g) tai Suklaa Cookiestaikinaa (400 g)
- Voiteluun:
- kananmunaa
- Pinnalle:
- raesokeria
- säilykekirsikoita
Sulata ja kohota hyvin pullataikinalevyt lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi (ks. ohje pakkauksesta). Tai leivo ½ litran nestemäärään pullataikina. Katso ohje tästä ohjeen jälkeen.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi ja kaaviloi levyksi. Ota taikinalevystä melko isolla, taikinalevyn leveyteen (n.10 cm) mahtuvalla sydänmuotilla sydämiä.
