Joulu lähestyy ja siihen kuuluu monille pullan leivonta. Voit leipoa pulla- ja piparitaikinan itse tai päästä hieman helpommalla käyttämällä pakaste-valmistaikinoita. Ohessa ohje Sydänpiparipullille: kohonneen pullan päälle laitetaan sydänpipari ennen paistoa eli pulla paistetaan piparin kanssa yhtä aikaa unissa. Lisää näköä pullalle saa koristelemalla sen kirsikalla ja raesokerilla ennen paistoa.
Sydänpiparipullat
- n. 30 kpl
- 2 pkt Pullataikinaa (2 x 600 g = 12 levyä) tai ½ litran nesteannokseen tehty pullataikina (ks. ohje alla)
- 1 pkt Piparitaikinaa tai Piparkakkutaikinaa (500 g) tai Suklaa Cookiestaikinaa (400 g)
- Voiteluun:
- kananmunaa
- Pinnalle:
- raesokeria
- säilykekirsikoita
Sulata ja kohota hyvin pullataikinalevyt lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi (ks. ohje pakkauksesta). Tai leivo ½ litran nestemäärään pullataikina. Katso ohje tästä ohjeen jälkeen.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi ja kaaviloi levyksi. Ota taikinalevystä melko isolla, taikinalevyn leveyteen (n.10 cm) mahtuvalla sydänmuotilla sydämiä.
Kaaviloi reunoiksi jääneet pullataikinapalaset uudelleen ja tee vielä niistäkin sydämiä. Anna pullasydämien kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Ota Piparkakku-, Pipari tai Suklaa Cookiestaikina sulamaan. Kauli sulanut taikina n. 3 mm paksuksi levyksi. Ota taikinasta piparimuotilla (esim. sydän, tähti, perinteinen pipari) pipareita.
Voitele kohonneet pullasydämet munalla, nosta jokaisen pullan päälle yksi pipari. Voitele vielä ja ripottele pinnalle raesokeria ja laita keskelle säilykekirsikka. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 min.
Hyvä pullataikina
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1-2 tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 muna
- n. 15 dl Puolikarkeita Vehnäjauhoja (n. 1 kg)
- n.150 g voita tai margariinia
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.
Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan.
Alusta taikina hyvin vaivaten.
Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia.
Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.
Resepti: Arja Savela
Uusimmat
-
19:01
Täytyykö naapurin "heippalappua" totella? Ota tämä huomioon pesutuvassa
-
19:01
Turtles-ääninäyttelijä on kuollut – ystävältä riipaiseva päivitys: "Rakas Mestari Tikkumme"
-
18:56
Karri Kivi murahtaa SM-liigapelaajille – vallalla kyseenalainen ilmiö: "Täytyy saman tien muuttaa"
-
18:56
Suomelle kylmää kyytiä – karu pettymys Davis Cupissa
-
18:32
Suzanne Innes-Stubb on Kiovassa
-
18:19
SM-liigasta tuttu ruotsalaispuolustaja palaa Suomeen
-
18:09
Luvut selvillä: Näin paljon Yleltä leikataan
-
18:01
Helena Ahti-Hallberg antoi Annimari Kortelle vinkin tuleviin TTK-lähetyksiin
-
17:47
Suomen maajoukkuepelaaja siirtyy West Hamiin
-
17:45
Ruotsi korottamassa vapaaehtoisesti maasta lähtevien korvausta monikymmenkertaiseksi
-
17:33
Näkkileipä vai hapankorppu – kumpi on terveellisempää?
-
17:27
Pähkinärinteen ostoskeskuksessa ammuttu – yksi kuljetettu sairaalaan
-
17:26
Vantaan ja Keravan pelastustehtävissä liian vähän väkeä – hyvinvointialue taipui uhkasakon alla
-
17:08
Hyundain WRC-talli huhujen pyörteissä – tallipomolta tiukka viesti: "Älkää lukeko"
-
16:44
Niiskuttaako? Allergiaoireet voivat johtua nyt tästä
-
16:22
Suomeen komea mitalisato MM-kisoista!
-
16:22
Venäjä pommitti Ukrainan laivaa Nato-maan merialueella
-
16:21
Zelenskyi myöntää: Venäjä hyökkää Kurskissa – kohteena "ravintoketjun häntäpää"
-
16:16
Kuningas Charlesista julkaistiin video, jossa rikotaan protokollaa häkellyttävällä tavalla
-
16:01
Salla, 35, juoksi 2 400 metriä Cooperin testissä – onko tulos hyvä?
-
Lataa lisää